Menü

2011.07.13.     Hozzászólás 0

Kompresszióval a szupererőért! Rehband kompressziós nadrág teszt

Én vevő vagyok minden legális újításra a sportban, mivel mindig jobb és jobb teljesítményre törekszem - Parti András

Én vevő vagyok minden legális újításra a sportban, mivel mindig jobb és jobb teljesítményre törekszem. A kompressziós zoknikkal is igen hamar megbarátkoztam, bevittem a mindennapi viseletembe. Most azonban új lehetőségem nyílt továbblépni, egy Rehband kompressziós rövidnadrág teszt keretében…

 

A Rehband Kompressziós rövid nadrágja az edzés ill. verseny közben gyakran erősen igénybevett combizomzat támogatására fejlesztett nadrág. Tökéletesen rásimul a testre, kiválóan alkalmas arra, hogy a mez alá vegyék fel. Akárcsak a kompressziós termékcsalád többi tagja, ez is fokozza a sportoló teljesítményét.

Az elv itt is az, mint a zokninál, felfelé csökkenve nyomást fejt ki a lábra, amivel segíti a vér áramlását. Ez azért fontos, mert a fáradt izmok „kiveszik” a vérből, amire szükségük van, majd „cserébe” vérbe kerülnek a salakanyagok, pl. tejsav. Így halad a vér vissza a szív felé. Ez a nadrág pont erre jó, hogy fel tudjuk gyorsítani a vér áramlását, ezzel gyorsítva a regenerálódást. Az elv végülis egyszerű.

 

81698-parti.JPG
vékony anyaga révén alkalmas a betétes kerékpáros nadrág alatti viselésre is
 

 

Az anyaga kiválóan lélegző, nagyon vékony, olyan mintha semmit se viselnél. Kinézetre, egy igen jó minőségű, fekete elasztikus nadrágra emlékeztet, fehér Rehband felirattal, de persze ennél többről van szó!

 

Én a gyakorlatban elsősorban nem a sportoláshoz használtam, mivel mostanság túl meleg volt a bringás nadrág alá felvenni még egy réteget. Hogy ne maradjak tudatlan azért kipróbáltam. Bringázás közben is azonnal érezhető az a jól eső egyenletesen „szorító”, fogó érzés a combokon, amitől kimondottan frissebbnek éreztem a lábaim. Érdekes dolog ez, mert „csak” egy nagyon könnyű rövidnadrág, de mégis csodákra képes… Elég sokat használtam még az utazások, illetve a mindennapos tevékenységek, pihenés közben, de pl. futásnál is tuti be fogom vetni az alapozási időszakban. Nagyon hasznos volt a sok utazás közben is, frissebb lábakkal szálltam ki a kocsiból, repülőből. Nem hiszem, hogy ez csak véletlen, úgy gondom van összefüggés, hiszen az elmélet tudományosan is igazolt. Nem csoda, hogy használják a kompressziós kiegészítőket az egészségügyben is.

 

Szóval, akinek fontos a magas teljesítmény, gyorsabban akar regenerálódni, frissebb lábakkal akarja megúszni az utazást, érdemes továbblépni a kompressziós zokninál és más ruhadarabokban is gondolkodni. Én biztosan ezt teszem és a Rehband cég termékei pont alkalmasak erre.

 

A Compression Line termékek párnázott kivitelben is kaphatók.  A beépített párnázat védi a comb külső oldalát, a csípőt és bordákat a kék foltok és duzzanatok ellen ütközéskor, de nem befolyásolja a mozgást és nem csökkenti az anyag kompressziós hatását sem. Tehát egyszerre csökkenti a sérülékenységet és fokozza a teljesítményt!

 

Bővebb infó a Rehband kompressziós ruházatokról: Klikk ide!

Árak, méretek, webshop: Klikk ide!

 

81698-rehbandreklam.jpg

Olvass többet a témáról: Rehband, teszt, Kompressziós ruházat