Búzaszem Futófesztivál: Neves sportolók a szombati jótékonysági sportnapon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/09/09
Az alsógödi, szeptember 11-én, jótékonysági célból megrendezendő sportnapra több neves sportoló is elfogadta a szervezők meghívását.
Hirdetés
A Búzaszem iskola építését támogató fesztivál egyik fővédnöke Vörös Zsuzsa öttusázó olimpiai bajnok .   A rendezvény szervezői a gödi Búzaszem Alapítvány mellett az idén tizedik esztendejét ünneplő – soraiban világ- és Európa-bajnok, Guinness-rekorder ultrafutókkal –, több jótékonysági futórendezvény és 100 km-es országos bajnokság szervezőiként is megismert Unix Sportegyesület .
A jótékonysági esemény fővédnöke Markó József gödi polgármester mellett V örös Zsuzsa olimpiai-, világ- és Európa-bajnok öttusázó. A sportfesztiválon több, neves sportoló is jelen lesz, a kajakos olimpiai bajnok Kammerer Zoltán , a rafting-világbajnok Simon Ádám (Mozgásvilág.hu)  és a korábbi négyszeres magyar bajnok, barcelonai olimpikon távolugró Almási Csaba fut; az egykori 266-szoros válogatott, Eb-negyedik röplabdázó, Buzek László a strandröplabda-tornán működik közre; a 2009-es kétszeres ifi magyar bajnok, idei U23-as Magyar Kupa összetett-első LTV Meridás hegyikerekes, Béla Attila a futás kerékpáros felvezetését vállalta.
 
81007-BFFa3.jpg
 
Láthatjuk a pályán a Gödi SE kajakosai közül a korábbi ifjúsági maraton világbajnok Pélyi Dávidot , a vb-bronzérmes Hamar Pétert illetve az idei, moszkvai ifi kontinensviadal legsikeresebb magyar kajakosát, a háromszoros Európa-bajnok Hagymási Anitát . Látványos programmal készülnek a világ legjobb hazai egykerekűsei: Fábián Márk és Kovács Krisztián világ- és Európa-bajnok monociklis; különlegességet ígér a régi magyar történelmi harci testkultúrából táplálkozó baranta-bemutató. A Gödi SE pályájáról induló fő versenyszám a 14 és 28 kilométeres terepfutás lesz, melynek útvonala golfpálya és lovardák között, fenyőerdőn vezet keresztül. A gyermekeknek és hírességeknek, közéleti szereplőknek 400-2000 méteres futamokat írtak ki a szervezők. Kiegészítő rendezvényként strandröplabda-tornára, gyermekfocira is sor kerül.  A délutáni kulturális programok között négy órától – a 2010-ben világzenei albumukkal Fonogram díjat nyerő – Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa együttes koncertezik. A programban szerepel kézműves-foglalkozás, akadálypálya és népművészeti kiállítás.
A futóversenyek és a strandröplabda-torna nevezési díja a Búzaszem Alapítványon keresztül a Búzaszem Iskola építését támogatja, a kiegészítő rendezvények és a koncertek látogatása térítésmentes. - Jóleső érzés, hogy a rendezvényt, mint a Búzaszem Iskolát általában, jellemzi az összefogás. Rengetegen álltak mellénk, hogy ez az igazán sportos, kulturális programokban gazdag, tanévnyitó családi nap létrejöhessen. A hosszútáv-futók mellett a térség oktatási intézményeinek növendékeit is várjuk, mintegy hat különböző távon indulhatnak a jótékonysági futáson – mondta V. Pálfai Kinga, főszervező. 
  Részletes versenykiírás: http://www.unixsport.hu/buzaszemiskola Bővebb információk: www.buzaszem.hu Gödi SE címe: 2131 Göd, Sporttelep. Budapest irányából a 2-es úton a Művelődési háznál jobbra az Alagút utcán – át a vasúti felüljáró alatt –, majd balra az Erdész utcán, az alsógödi kiserdőbe.        
Hirdetés