Búzaszem Futófesztivál Hír

Búzaszem.hu
2010/08/24
Jótékonysági rendezvény egy gödi iskola felépítéséért
Hirdetés
Jótékonysági futófesztivált rendeznek szeptember 11-én, Alsógödön , az esemény és a befolyt összeg a gödi Búzaszem Iskola építését szolgálja. A Búzaszem Futófesztiválra a Gödi SE pályáján és annak környékén kerül sor. A sport mellett kulturális programok is műsorra kerülnek. A rendezvényen többek közt a Duna-parti település háromszoros olimpiai bajnoka, Kammerer Zoltán is szerepet vállal.
 
A fő versenyszám a 14 és 28 kilométeres terepfutás lesz, e mellet többek közt gyermekek és sporthírességek 400-2000 méteres futamai is kiírásra kerültek. Kiegészítő rendezvényként strandröplabda-tornára, sportági bemutatókra, színpadi kulturális programokra is sor kerül. A rendezvény szervezői a gödi Búzaszem Alapítvány és az Unix Sportegyesület . Az eseményen a régió kiemelkedő, nemzetközileg is eredményes sportolói közül is jelen lesznek, többek közt a településen élő kajakos, anno a Gödi SE -ből induló Kammerer Zoltán.

A rendezvény egyik fővédnöke Markó József, Göd város polgármestere elmondta: „önkormányzatunk természetességgel támogatja ezt a kezdeményezést, hiszen itt párosul az egészséges életmódra nevelés, a hagyományőrzés, a közösségi értékek megteremtése és ápolása, mely minden településen, így a Dunakanyar kapujában, Gödön is fontos és kiemelt feladat.”

A nevezési díj az Alapítványon keresztül az iskolaépítést támogatja. 2010 nyarára Gödön felépült a Búzaszem Iskola – teljes nevén a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde illetve a keszthelyi Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gödi Tagintézménye – első épülete. A Duna-parti, magyar hagyományokat ápoló, keresztény, családi, alapfokú művészeti iskola – melynek alapító gondolata 2004-ben merült fel – állami pénzek nélkül, adományokból, helyi társadalmi összefogással és önkéntes munkával épül, az Ybl-díjas építész, Salamin Ferenc tervei alapján.
Részletes versenykiírás:
Hirdetés