Bokasérülésre Otto Bock Bokabandázs Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/04/12
Aki aktív, annak tuti ment már ki a bokája. Aki ügyes is, mint én, annak sikerül összetörnie a bokáját annyira, hogy több hetes lábadozás gazdája lehet.
Hirdetés

Ilyenkor találkozhatunk a rehab utolsó fázisában a bokanadázzsal, vagy bokarögzítővel - kinek hogy tetszik jobban. Ha a legolcsóbbat választod, ami kíméli a pénztárcádat, akkor nem kíméled a gyógyítandó testrészedet! Érdemes-e többet feccölni rá? Aki tényleg rendszeresen mozog, vagy aktív életre akarja visszafejleszteni a bokáját annak tapasztalatom szerint igen!

Az Otto Bock jóvoltából egy 50S5 Malleo Sensa formára kötött aktív bokabandázst kaptam, és tapasztalataimat megosztom most veletek.

 

undefined Kép forrása: undefined

 

Nagyon jól idomul a lábamhoz, sőt olyannyira hogy igen nehéz le-fel venni, d e ha túljutunk a feladaton, akkor meghálálja:

A termék egyik különlegessége a szövése , amit úgy terveztek, hogy kivezesse az izzadságot - ezt több futás alkalmával is tudom igazolni. A szövetbe ráadásul ezüst szálakat kevertek, amitől higiénikus lesz a viselése. Értsd: nem büdösödik annyira az izzadságtól! Ezen felül lycra mentes, ami sajnálatos tény a cicanadrágok híveinek, de ne csüggedjetek, így is rugalmas és elasztikus a termék. A Lycra mentesség előnye viszont az, hogy anti allergén , így kényesebb bőrűeknek sem okoz fájdalmas viszketéseket.

 

undefined Kép forrása: undefined

 

Általánosságban senkinek sincs több váltás bokarögzítője használata pedig gyógyulási célból van, nem viccből. Ha a szaga miatt nem hordjuk, akkor a gyógyulásunk lassulhat le. Felvetődhet a kérdés, miért nem mosod ki? Az eddig általam használ egyszerű rögzítőket ki mosni eddig csak óvatosan lehetett, nem is volt ajánlott gépben, mert tönkremennek tőle. Az Otto Bock változatát 30 fokon gépben is lehet!

Ha rendszeresen, folyamatosan használjuk több napon át, (pl. Síelés) akkor a 3. napon már elviselhetetlen szagú cuccot kellene magunkra húzni... tapasztaltam. Szóval nem elhanyagolható előny ez.

 

Otto Bock Malleo Sensa kifordítva

 

Az oldalán található szilikon betétek több tartást adnak. Részleteiben is kidolgozott darabról van szó, ami abban is látszik, hogy a plusz betét belső fele plüss anyagból van, a maximális kényelem érdekében.

A betétek egyetlen kisebb hátulütője az lehet, hogy kicsit nehezebben férünk bele a cipőnkbe, de egyáltalán nem volt zavaró a futásaim alkalmával, pedig elég szűk cipőt használok.  

 

undefined Kép forrása: undefined

 

A hab a tortán pedig az, hogy a tervezésnél odafigyeltek arra is, hogy csak ott fejtsen ki nyomást a termék ahol igazán kell. A Malleo Sensa változó kompressziójú , azaz a bokán fejt ki nagyobb szorítást, alul és felül pedig kicsit. Így a dolgát elvégzi, de nem hasít bele lábunkba és szorítja el az ereket. Korrekt, köszönöm!

Nagyon megéri, ha valaki sportos és meg is teheti, hogy kicsit többet költsön a saját gyógyulására. Csak javasolni tudom!

Részletek, bővebb infó: klikk ide!
Hirdetés