Bécs-Pozsony-Budapest ultramaraton - a rajt! Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2011/10/19
A mai napon rajtol hazánk egyik legnehezebb futóversenye, a nagy múltú, de idén megújult Bécs-Pozsony-Budapest ultramarathon
Hirdetés

Az ötnapos verseny a bécsi Praterből rajtol, és vasárnap érkezik meg a magyar fővárosba, hazánk egyik legfontosabb nemzeti ünnepén. Az öt etap során a versenyzők három fővárost is érintenek. Ebből rögtön az első napra kettő is jut, ugyanis Pozsonyban lesz a cél közel 90 km teljesítése után. Szlovákiát a mezőny Rajkánál hagyja el és érkezik meg magyar területre, majd innen a Szigetköz érintésével Győrig futnak a versenyzők. A második nap távja 82 km lesz, ami egyben az egyetlen, teljesen sík szakasz. A harmadik etapon hullámvasút és „könnyed” 63,4 km vár a résztvevőkre, melynek befutója a tatai edzőtáborban lesz. Innen másnap, a Vértesen át 60 km-t kell leküzdeni egészen Budakesziig. Itt kell felkészülni az utolsó, egyben legrövidebb, szinte „sprint” félmaratonra a Tabánig.

A szervezők ígérik, hogy végig családias baráti hangulat fogja jellemezni a felélesztett versenyt. Az idei év egyik kitűzött célja, hogy a kiemelkedő sportteljesítmények mellett, a hobbi és „kocafutók” is részesei legyenek egy olyan légkörnek, mely arra készteti őket a továbbiakban, hogy rendszeresen fussanak, rendszeresen mozogjanak, és a jövőben is induljanak. Ennek a célnak megvalósítását szolgálja, hogy bárki csatlakozhat a futókhoz, akár egy kisebb rész erejéig. A váltókban résztvevők válthatnak „szabályosan”, vagy úgy, hogy ott cserélnek, és annyiszor ahányszor csak akarnak a csapat tagjai. Aki nem szimpatizál annyira a futással, csatlakozhat kerékpárral és görkorcsolyával is a rendezvényhez.

A verseny felélesztését szerencsére nem csak erre az egy eseményre szeretnék korlátozni a rendezők. A jövő évben sok olyan „betétrendezvény” és szolgáltatás is lesz, melyre az idei idő, pénz és a szponzorhiány miatt nem volt lehetőség - ígérik. Az egyik legfontosabb cél, hogy Magyarország és a szomszédaink települései is felismerjék, jó ha arra megy a verseny, hiszen így, az ott fellelhető kulturális értékeket sokan megismerhetik, felfedezhetik maguknak.

Reméljük, siker koronáz majd minden erőfeszítést, és néhány éven belül sokkal nagyobb létszámú versenyző fog részt venni ezen az egyedülálló versenyen, és joggal leszünk büszkék arra, hogy, ez a verseny minden évben Budapestre érkezik meg, és nem Párizsba…

Ezúton is sikeres versenyzést és zökkenőmentes szervezést kívánunk mindenkinek!

Szeretnél 100.000 Ft-ért futóruházatot nyerni? KLIKK IDE!

Hirdetés