Asics téli futókollekció nőknek

Asics téli futókollekció nőknek

Baumann Viola
Baumann Viola
2014/12/05
Remek futónadrágot és extrán szuper futófelsőt teszteltünk
Hirdetés

Valószínűleg túl sokszor voltam alulöltözött a szerkesztőségi seregszemléken, mert téli, hosszú futóruházatot kaptam tesztelésre. Így (rövid időre) kénytelen voltam feladni a 0 fokban is ujjatlanban kocogó imázst. Sebaj, szép Asics darabokat csak öröm lehet tesztelni - gondoltam én. Mindkét darabból M-es méretet kértem, mivel évek óta M-est hordok mindenből, kivéve a sportteszkós ruhákat, azokból ugyanis S-est.

Asics Motiondry futónaci Forrás: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu

 

 

Egy Motionprotect technológiájú, világítóan sárga cipzáros futófelső, és egy Motiondry fekete-sárga téli nadrág várt az első reggeli kocogására. Csakhogy hiába írtunk novembert, sehogy sem akart 10 fok alá menni a hőmérséklet. 10 fok körül viszont nagyjából 3 percig tudok futás közben hosszú cuccokat hordani, úgyhogy kicsit aggódtam. Aztán pár próba után megérkezett a reggeli mínusz, így az Asics ott mutathatta meg magát, ahova tervezték.

Asics Motionprotect futódzseki
Anyag
A felsőt három különböző anyagból állították össze. A háta olyan, mint egy vékony thermo anyag, ez melegít és szellőzik is egyben, amúgy kötöttnek nevezik. Az oldala-eleje és a karjai vízlepergető és szélálló anyagból készültek, ez gyakorlatilag nem szellőzik. A nyakánál négyzetrácsos, puha textil van, ami szuperül illeszkedik, tehát melegen tart, de nem fojtogat. Pedig mennyi felsőnél az a gond, hogy intenzívebb levegővételnél, ha fel van húzva a cipzárja, olyan, mintha meg akarna fojtani. De ez az Asics-felső követi a nyak vonalát, a megfelelő távolságból. És ami még fontos: szinte azonnal szárad.

Láthatóság
180 fokos feltűnést biztosít azzal, hogy mindenhol reflektív elemek vannak rajta. Elöl a cipzár mellet kb. 25 centis fényvisszaverő csík tükröződik, mindkét oldalán a háta felől indul egy-egy kb. 20 centis ezüst sáv, továbbá elöl és hátul is van egy-egy fényvisszaverő Asics-jel. De az egyik fő előnye, hogy gyönyörű neonsárga az egész dzseki, amitől nagyszerűen látszódunk a fényszórók fényében, viszont civilizált embernek érezhetjük magunkat, nem pedig formátlan építkezésszökevénynek.

A vaddisznók pedig tuti, elkerülnek az erdőben, mert három kilométerről keresztülvilágítunk a fák között.

asics2.jpg Forrás: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu
Asics Motionprotect futódzseki
Kép forrása: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu

Méret
Először is, szép, nőies formája van, nem egybeöntött zsák. Követi a derekat, a mellet, szóval csini. Mondjuk rajtam kicsit lötyögött deréktájon, de erre azt a javaslatot kaptam, hogy esetleg alá kéne öltözni, végülis téli viselet. Szóval, ha nem félünk az ízlésficamtól, akár egy kötött pulcsi is aláfér, de ujjatlan felsővel is működik, csak nem feszül. Mivel sztreccs, elég jól alkalmazkodik a változatos női vonalakhoz, és a kicsit levegősebb részek futás közben már fel sem tűnnek (feltéve, hogy nem a szigeti kifutóra indultunk, akkor ugyanis kétszer is fontoljuk meg, megjelenhetünk-e így a nagyközönség előtt).

Kényelem
Mint az elején is írtam, meleg. Nekem túl meleg 3 perc fölfele kocogás után. Sajnos a közelben sehol nincs 15 percnyi vízszintes szakasz, úgyhogy azt nem tudtam tesztelni. De, a kedves olvasók kedvéért rávettem magam arra az emberkísérletre, hogy hiába szeretném levenni, nem teszem. Kíváncsi voltam, mi történik, ha a szitáló esőben és mínusz 3 fokban magamon tartom a futódzsekit. A nálam tapasztaltabb hosszú ujjúban futók már biztos nevetnek a markukba. Igazuk van, az ujjakra belülről mindenhol lecsapódott a párám, így 10 perc múlva már határozottan éreztem, hogy belülről nedves a dzseki. Ráadásul hazaérés után fél órával újra felvettem, hogy immár biciklizzek benne, és ekkor határozottan hideg és nyirkos/vizes benyomást keltettek az ujjak. Persze könnyen lehet, hogy pl. egy hosszú ujjú merinó aláöltözettel a dolog működik, a csupasz bőrrel viszont nem.

A szabása szuperkényelmes, nem akadályoz, és nagyon hosszú ujjakat kapott. Ráadásul a kézfejnél egy kis hasításon ki tudjuk dugni a hüvelykujjunkat, így kesztyűként is funkcionál. De ha csak simán behúznánk a kezünket, akkor sem kell rángatni az ujját, mert bőven rányúlik a kézfejünkre.
Én nagyon megszerettem futófelsőként, bár hordani nem nagyon tudom bemelegítés után. Viszont ha ködben, hidegben, esőben, szélben kell elindulni, abszolút bízhatunk benne, minden kellemetlen, hideg környezeti tényezőt kizár, és így már nem is olyan nehéz kibújni a meleg lakásból.

asics6.jpg Forrás: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu
Asics Motionprotect futódzseki
Kép forrása: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu

Igaz, hogy futódzsekinek találták ki, de bringázáshoz egyszerűen tökéletes.

Nulla fok körül, erős szélben nem fáztam benne, az eső nem áztatta át, de nem is izzadtam bele egyáltalán, talán a menetszél és az igazi szél miatt. Ráadásul, míg az erdőben ritkán félek, hogy bárki elgázol, a városi közlekedésben minden alkalommal áldottam a színét. És, hogy csini...

Asics Motiondry futónaci
Anyag
Motiondry technológiával, enyhén kompressziós, vastagabb anyagból készült. De figyelem: alig nyúlik! A madzagja elég béna, és rettentően hosszú, egyszerű textilzsinór, ez nem lesz a kedvencünk.

Láthatóság
Mindkét oldalán a deréktól a hátsó combig neonsárga csík húzódik. Ezenkívül az oldalán felülről kábé térdig ezüst fényvisszaverő vonal vigyáz ránk. Hátul a középen levő zseb cipzárja is sárga, és a már megszokott alsó cipzár is sárga és ezüst. Mondjuk az alapszín fekete, úgyhogy hozza a kötelező köröket, de azért nem extra feltűnő.

Méret
Hát, valamit nagyon benéztek az Asicsnél. Soha senkinek nem javasolnám, hogy női ruhát felülszámozzon. Ez a nadrág elsőre alig akart feljönni. És hol akadt el először? A vádlimnál. Ami valóban erős, csakhogy futóként, futóruházatnál ez már hadd ne legyen probléma. Pár alkalomnyi tágítgatás után már könnyebb volt a helyére huzigálni a nadrágot, de térdhajlatban még mindig szorított. Még soha nem találkoztam ilyen problémával, és valljuk be, ha az Asics azt akarja mondani, hogy L-es vagyok, nem fogok Asics-nadrágot venni. Ahogy sok más nő sem. Ráadásul, hogy ne vádolhassanak téves énképpel, más M méretű lányokon is teszteltem a nacit, és ők sem tudták felhúzni. Szóval ezúton követeljük, hogy senki ne rombolja rossz méretezéssel a törékeny női önbizalmunkat!

asics3.jpg Forrás: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu
Asics Motiondry futónaci
Kép forrása: Baumann Viola - Mozgásvilág.hu

Kényelem
Mivel elszámozták a nadrágot, és az anyag csak minimálisan tágul, vagy mondjuk úgy, túl erős és alig sztreccs, így számíthatunk rá, hogy megpróbál egy számmal kisebbre kompresszálni minket. Mivel ilyet fehérneműk is csinálnak olykor, ha valaki ezt szereti, nem akarom ettől eltántorítani. De ha jobban kedveljük a szabadabb mozgást, tartogassuk ezt a nacit az igazán hidegre, abban ugyanis jól fog bizonyítani. A ködszitálás, majd eső alatt nem ázott át, nem fújt át rajta a szél, teljesen ki tudta zárni a mínusz fokokat.

Összességében nyilván jó kis futószettet dobott össze az Asics, de a futófelső kategóriákkal meggyőzőbb az alsónál. A dzseki minden egyes felvételénél örömet okozott: szép, minőségi, jó szabású, és megvéd az elemektől. A nadrág belesimult a futónaci mezőnybe, nem mutatott semmi extrát. Ha valaki kedveli a márkát, nyugodtan választhatja ezeket a darabokat, a felső külön viszont minden sportoló háztartásban jól jöhet.

Férfiaknak: Nem annyira hideg időre, de kétségtelenül futásra tervezett férfi futóruházatot tesztelt Kuttor Csaba kolléga...

Hirdetés