A margitszigeti futókör felújítása Hír

A margitszigeti futókör felújítása Hír

Városépítési Főosztály
2014/02/25
A margitszigeti futókör a nyári szezon elején felújításra kerül, várják a te véleményedet is!
Hirdetés

A Fővárosi Önkormányzat tavaly decemberben elfogadta a Margitsziget futókörének felújítását, amely a későbbiekben szabadidő- és versenysportra is alkalmas lesz. A tervezési munkákat már megkezdték.

A Margitszigetet jellemzően sportolásra használják, számos uszoda, evezősház, lőtér, atlétikai, futó- és egyéb sportpálya található. A városon belüli funkciója is ez, hiszen a nagy parkok közül itt van a legtöbb sportlétesítmény, melyben a futókör egyértelműen a legnépszerűbb, nem csak a lakók, de a turisták számára is.

Margitszigeti futókör
Margitszigeti futókör
Kép forrása: www.margitsziget.info/hirek125-tavasszal-felujitjak-a-futokort

(fotó: (c) www.margitsziget.info)

Pályaszélesítés, kamerarendszer, wifi-pontok
A pálya nyomvonala nem fog változni, az eddigi 1 méter széles pálya 1,4, illetve 1,8 méter széles lesz. A pálya végig körbe betonalapot kap, hogy a víz ne mossa ki alóla a talajt, erre teszik rá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által ajánlott burkolatot, melyet a versenysport is használ profi pályákon. A régi, nem túl jó minőségű burkolattal ellentétben az új nem lesz olyan puha, keményebb lesz és ruganyosabb is. A pálya teljes területén lesz világítás és ami még fontosabb, hogy kamerarendszer is. A pálya bizonyos pontjain wifi-pontokat szeretnének kialakítani, de ez lehet, hogy csak a második ütembe fog beleférni. A beruházásnál gondolnak a látássérültekre is, akiknek a MAC atlétikai pályán szeretnének lehetőséget adni egy EU-s pályázat keretében, mert a sziget tényleg mindenki számára elérhetővé kell, hogy válnia!

Mikor kezdődik a felújítás?
A nyári szezonnal párhuzamosan szeretnék elvégezni a felújítást, hogy a szeptemberi évkezdéssel már lehessen használni a pályát. A munkálatokat úgy ütemezik, hogy a pályát nem egyszerre zárják le, így a sziget egyik oldala mindig használható lesz.


Új létesítmények is helyet kapnak:
A MAC atlétikai pályához tartozó épület egy részét átadják a futók számára, értékmegőrzőt, öltözőket, zuhanyzókat építenek ki, melyeket jelképes összegért lehet majd használni. Tervezik még a szabadtéri nyújtó - ún. street workout - berendezések bővítését is, ami jelenleg szintén a MAC bejáratánál van, illetve 2-3 kisebb labdapályát is kialakítanak a MAC területén, néhány, jelenleg alulhasznosított területen.


A te ötleted is számít!
A Városépítési Főosztály Facebook oldalán található keresztül várja a különböző ötleteket a felújításra váró margitszigeti futópályával kapcsolatban, hogy a sportsziget mindenki szigete legyen. Az eredményeket és fejleményeket március végén ugyanitt publikálják majd.

(Forrás: Városépítési Főosztály Blogja)

Hirdetés