Fuss a fényben futógála Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/05/23
Látássérültek és más fogyatékkal élők sportrendezvényét tartják meg május 25-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.
Hirdetés

Az immár ötödik alkalommal megszervezett félnapos rendezvényen általában 500-600 fő vesz részt, ebből körülbelül 200-250 fő a vakok, és egyéb fogyatékkal élők létszáma.

A szervezők azt remélik, hogy idén 1000 fő látogat majd ki a szigetre. A program reggel 9 órakor kezdődik, az első futószám 10 órakor lesz, akkor tartják 5,2 km-es táv rajtját. Fellép a Rolldance kerekesszékes tánccsoport, lesz Játékos Bothmer-gimnasztika, mászófal.

"Országos szintű sportrekreációs programunkkal a szabadidős sportokat, a mozgást és az egészséges életmódot szeretnénk népszerűsíteni a fogyatékkal élők körében. Célunk többszörös: hagyományt teremteni egy olyan rendezvénnyel, mely egyedülálló Magyarországon. Nemcsak épek és sérültek sportolnak itt együtt, hanem a fogyatékkal élők is jobban megismerik egymást. Civil kezdeményezésünkkel szeretnénk példát mutatni, hogy létezik szabadidős fogyatékos sport, és erre a nagyobb nyilvánosság is fel tud figyelni" - áll a szervezők közleményében.

A futó versenyszámokra május 23-ig kedvezményesen lehet előnevezni a Fuss a fényben Deloitte Futógála honlapján, a oldalon.

A rendezvény fővédnöke Habsburg Eilika, további támogatói Németh Lajos és Novák Péter. A rendezvény szervezői ezúttal a Helios Mozgásakadémia Egyesület, a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, valamint a Mul­team Rendezvényügynökség Kft.
Hirdetés