Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat Hír

Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat Hír

Aktív Magyarország
2020/07/17
Folytatódik az Újhegyi Sportliget fejlesztése.
Hirdetés
1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben.

Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.

A kőbányai Sportliget teljes megújításának első üteme keretében 2019-ben a streetball, teqball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pályákat építette meg az önkormányzat. A járványhelyzet ellenére Kőbánya az idén is a terveknek megfelelően folytatta a fejlesztést, saját forrásból és pályázati támogatással építette meg az 1000 m hosszú, 1,3 m széles korszerű, rekortán burkolatú futókört.

Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat-1
1000 m hosszú, 1,3 m széles korszerű, rekortán burkolatú futókör
Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat-1
Forrás: Aktív Magyarország
A sportolók biztonsága érdekében a pályát őszre térfigyelő kamerákkal, valamint világítással is ellátják.

„Kiemelt célunk, hogy a kőbányaiak életminőségét folyamatosan javítsuk. Hosszú távon gondolkodunk és takarékosan gazdálkodunk, ami lehetővé tette, hogy a tervezett fejlesztéseinket a járványhelyzetben is folytassuk. A Sportliget ma már kiválóan alkalmas egy családi nap eltöltésére. A megújult sportpályák, a rendezett zöld felület és a most átadott futókör minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást nyújt”, mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester. 

A futókör építésével párhuzamosan a kerület a beruházás következő ütemét is előkészítette, a többi közt kiépítette az azokhoz szükséges közműveket. A következő években épül meg a tervek szerint az uszoda mellett az új központi szociális épület, melyben Máltai típusú játszótér, büfé és vizesblokk is helyet kap. A fejlesztés következő ütemében készülhet majd el a gördeszka- és a kerékpáros pálya, valamint a látványos vízjáték is.

„A Kőbányai Önkormányzat két sikeres pályázatot is benyújtott, így a most átadásra kerülő futókörön felül jövő tavasszal egy görpark avatására is sor kerül majd. Reményeink szerint ezekkel a létesítményekkel nem csak a Sportligetbe látogatók kikapcsolódási lehetőségeit tudjuk színesíteni, de hozzá is tudtunk járulni ahhoz, hogy Magyarországon, és azon belül is Kőbányán az emberek kicsit egészségesebben, mozgásgazdagabban élhessenek”, zárta gondolatait Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Hirdetés