A brutálfutás beköltözik Budapest szívébe! Hír

A brutálfutás beköltözik Budapest szívébe! Hír

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/08/28
Négy és fél kilométeres brutális “városnézés” 
Hirdetés

Ahogy a világban, úgy az itthon is egyre népszerűbb extrém futóversenyek néhány éves története során először robban be Budapest szívébe a legkülönlegesebb akadályfutás. Augusztus utolsó szombatján az ország legismertebb stadionja ad otthont a BURGER KING® BRUTÁLFUTÁS BUDAPEST 1.0-nak. Oda, ahol hatvan éven keresztül leginkább gólok hullottak, most egy napra beköltözik valami egészen meghökkentő. Négy és fél kilométeres brutális “városnézés” keretében térképezheti fel bárki a sport klasszikus szentélyét, a Puskás stadiont és környékét.

Többek közt végig kell majd rohanni a stadion területén levő ötvenes évekbeli alagutakban, a VIP páholyban, lépcsőzni a lelátókon, a Millenáris kerékpárpálya meredek falát is meg kell majd mászni futócipőben, sőt "ellenfél" lesz egy 25 méteres óriás csúszda is, akadály lesz a csuklós busz és tö bb roncsautó is, és nem lesz egyszerű a pet palack árok leküzdése sem. Ilyen a városi akadályfutás? Igen, sőt még ilyenebb, mert az indulók "szórakoztatására" a szervezők bevetnek több minden mást is a habalagúttól a csatornacsövön át a gumiabroncs hegyig.

 

 

Kocsis Árpád a rendező Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója, aki maga is lelkes futó, nemrégen lépte át a 25000. kilométerét, bejelentette, hogy fél óránként indítják a tizenegy futamot, összesen harminc akadályt építenek a résztvevőknek. Magyarország legnagyobb indulói létszámú extrém futóversenyén az érdeklődés óriási, nagyon kell igyekeznie annak, aki nem akar kicsúszni az 1700 fős limitből (futamonként 150 brutál futó indul). Nem lesz gyerekjáték, az indulókra életük legkeményebb kilométerei várnak. Ahogy mondják, minél vadabb, annál jobb.

Az extrémért rajongók szerint ezért kihagyhatatlan a BURGER KING® BRUTÁLFUTÁS BUDAPEST 1.0. 2014 legőrültebb futóeseményén, a nyár utolsó szuper-buliján ott kell lenni, mert ilyet még nem látott a város!

 

Makkay János marketing és értékesítési igazgató elmondta, hogy tökéletes párosítás ez a bevállalós, fiatalos és innovatív extrém futóverseny és a BURGER KING® márka.

 

Brutalfutas2014_utvonal_4futam_0497.jpg-1-44.jpg
Brutalfutas2014_utvonal_4futam_0497.jpg-1-44.jpg

 

A cég indított egy videó játék jellegű applikációt is, amely már a különleges pályát és akadályokat hozta közel az érdeklődőkhöz. A résztvevők között 30 szerencsés játékosnak biztosítottak ingyenes részvételi lehetőséget a futáson, a BURGER KING® színeiben, ahol a cég vállalkozó kedvű dolgozóival együtt összesen 74-en vágnak neki a brutális "városnézésnek".

A verseny után minden célba ért résztvevőt egy friss, helyben készült extra Brutál Burger szendviccsel várnak, hogy így pótolhassák az elvesztett kalóriákat.

 

Hirdetés