Áprilisban jön a következő Spartan Race!

(x) - Támogatott tartalom
2015/02/27
Ha egyszer kipróbáltad, többé nem tudod abbahagyni!

Tavaly óriási sikerrel robbant be hazánkba a világ egyik legnépszerűbb akadályverseny sorozata, a Spartan Race! Az első két magyarországi futamon közel háromezren vettek részt.

No de mitől vált itthon egy csapásra ilyen népszerűvé az esemény?

A válasz a tengerentúlról érkezik. A versenyt egy Joe DeSena nevű amerikai ultra-sportoló álmodta meg, akit az ősi spártaiak edzésmódszere inspirált, amely nem igényelt sem felszerelést, sem edzőtermet.

 

Spartan Race Életképek 2014.
Spartan Race Életképek 2014.

 

Az eseményt immáron több, mint 20 országban megrendezik, évente több alkalommal. A pálya kialakításánál az elsődleges cél minden esetben az, hogy a résztvevőket kimozdítsák a komfort zónájukból. A versenyt többféle távon rendezik, különböző nehezítő tényezőkkel tarkítva; vannak természetes és mesterségesen kialakított akadályok, tűz-, sár-, víz- és drót; mindenféle, amin mászni, ugrani, kúszni, függeszkedni lehet és olyan kihívások is, ahol cipelni, húzni, gördíteni kell valamit.

A Spartan Race mindazoknak szól, akik szeretnék egyénileg, vagy akár csapatban megmérettetni magukat és végigmenni egy kemény és egyben nagyon szórakoztató pályán.

Arra sarkalljuk az embereket, hogy mozduljanak ki, utazzanak, eddzenek, versenyezzenek és élvezzék az életet!

 

 

Az erőpróbán azonban az elit versenyzők sem maradnak kihívás nélkül. Ha a fenti megpróbáltatások esetleg nem okoznak gondot, akkor majd az idő, ugyanis ez nem csupán akadályfutás, ez egy verseny!

Többek között ennek is köszönhető, hogy az eseményt számos külföldi látogatja – na meg a függőség, ugyanis sokan állítják, hogyha egyszer elkezded, többé nem tudod abba hagyni.

Az idei év első hazai futama a sokak által már ismert Hungaroringen lesz. És hogy miért esett a választás a tavalyi záró versennyel azonos helyszínre? A válasz nagyon egyszerű: a szervezők szerettek volna kedvezni a sok Budapest környéki, illetve cseh- és szlovák nemzetiségű indulónak.

Akik már megjárták ezt a Hungaroringet és attól tartanak, hogy még egyszer nem lenne számukra kihívás, azoknak a rendezők szeretnék eloszlatni minden kétségét, ugyanis 2015-ben hosszabb pályára és még keményebb akadályokra számíthatnak a résztvevők!

 

Kezdj el készülni, a nevezés már megkezdődött!
Az esemény a családoknak is kedvez, ugyanis a legkisebbeket a Spartan Kids elnevezésű társrendezvénnyel várják: a gyerkőcök 3-15 évesig három különböző korcsoportra bontva futhatnak a különböző szórakoztató, a felnőttekéhez hasonló akadályokkal tarkított pályán.

 

Nevezz!!
Nevezz!!

 

A Spartan Race minden befutója egyedi polót és érmet kap célban, az elit futam győzteseit, valamint a legjobb csapatokat pedig díjazzák a szervezők!

Jegyezd fel a naptáradba:
Időpont: 2015. április 18.
Helyszín: Hungaroring, Mogyoród


Facebook esemény oldal...

Az eseményre korlátozott számban várják önkéntesek jelentkezését is!
További információ az önkéntes munka részleteiről...