200 merész kismalac

200 merész kismalac

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/06/24
A szervezők ástak, locsoltak, építettek, elzártak és kibontottak
Hirdetés

A szervezők ahol kellett ástak, locsoltak, építettek, elzártak és kibontottak, hogy az 1370 fős, rekordlétszámú mezőny valóban élete leghosszabb 7 kilométerét teljesíthesse a nyáregyházi motocrosspályán. Egészen röviden így lehetne összefoglalni a Budapest Sportiroda (BSI) szervezte Brutálfutás 3.0 elnevezésű eseményt.

 

Brutálfutás Forrás: Futanet.hu
Brutálfutás
Kép forrása: Futanet.hu

 

Reggel 9-től délután 4-ig óránként 200 merész „kismalac” állt mezítláb a crosspálya rajtrácsán, hogy a rajtjelre felkapja a cipőjét és nekiiramodjon. Az ugratók körül kialakított első kör csak a bemelegítés volt, itt még inkább a futásé volt a főszerep, de a kb. 1100 méteres bemelegítés után a "22-es csapdájánál" - minden akadály egy rá jellemző film címét viselte - a résztvevők belecsaptak a „lecsóba”, rákanyarodtak az ugratókkal tarkított pályára, ahol a "természetes" akadályok mellett többek között vizesárok, álcaháló, szögesdrót, mocsár, szalmabála-hegy, füstgomolyag várta őket. Ezután mintegy pihenésképp következett egy erdei kiruccanás, itt csak néhány huncutságot kellett túlélni ahhoz, hogy egy újabb "brutálkör" következhessen a pályán. A mezőnyben a legidősebb férfi a 65 éves Kőszegi Ferenc, a legidősebb hölgy a 63 éves Kolozsi Erzsébet volt.

Az utolsó brutális akadály a hideg vizes zuhany volt, ami még jól is esett a délutánra közel 28 fokra melegedő időben. Az előfutamok leggyorsabbjai, százheten együtt vágtak neki egy rövidített körnek a döntőben. Az abszolút legjobb időket a gyulai Szabó Sándor, a tavalyi ezüstérmes és a püspökladányi Kodzsagogov Zsaklin érték el. A verseny népszerűségére jellemző, hogy minden megyéből jöttek indulók, Budapesten és Pest megyén kívül a legtöbben Fejér megyéből, 73-an.

 

 

A következő hasonló esemény - először Budapest szívében - augusztus 30-án, a BURGER KING® Brutálfutás Budapest 1.0 lesz a Puskás Ferenc stadionban!

 

Hirdetés