Távolságmérés Silva lépésszámlálóval Hír

www.multinavigator.hu
2009/03/04
Ha tudni szeretnéd, hány kilométert „tettél” a lábadba, és ha azt is, hogy holnap mennyit fogsz, olvasd el, hogyan mérheted le vagy adminisztrálhatod egyszerűen, egy lépésszámláló segítségével.
Hirdetés

Ha tudni szeretnéd, hogy hány kilométert „tettél” a lábadba, és ha azt is, hogy holnap mennyit fogsz, olvasd el, hogyan őrizheted meg az egészségedet a mindennapos tevékenységeid során és az általad megtett távot, hogyan mérheted le vagy adminisztrálhatod egyszerűen, egy lépésszámláló segítségével.

 

A napi 10 000 lépés ellenőrzésére, olyan eszközre lesz szükséged, amely a befolyásod nélkül akár egy hétre visszamenőleg is képes a napi mozgásmennyiségedet adminisztrálni. A lépésszámláló kisméretű, a napi tevékenységedben nem zavar vagy akadályoz, pontosan, precízen mér és a mozgásod minden mennyiségét kiszámítja és mutatja. Ezekkel az eszközökkel azonban nem csak azt tudod, hogy hány lépést tettél meg egészséged megóvásának érdekében, hanem a mért adatokból, az általad megtett távolságot és az elégetett kalóriát valamint a sétád időtartamát is látod. Ehhez ismerned kell az átlagos lépéshosszt , ami egy lépés távolságát adja meg. Ebből már könnyedén kiszámolhatod az általad megtett napi távolságot.

Hogyan? Ezt több módszerrel is megteheted...

 

1. Először is szükséged lesz az átlagos lépéshosszodra.

Válassz ki egy legalább 100 méter hosszú, lehetőleg egyenes útszakaszt, majd nullázd le a lépésszámlálót és helyezd fel a derekadra (lehetőleg oldalra és ne előre a hasad alá vagy hátulra, mert itt pontosabban méri a test mozgását , - tapasztalati információ), majd indulj el az előre lemért 100 méteres útszakaszon. Amikor elérted a lemért távolságot nézd meg a lépésszámláló által rögzített lépésszám odat, majd oszd el a 100 métert ezzel a számmal. A kapott értéket állítsd be a lépésszámláló n, mint „átlagos lépéshossz”. Ezzel bekalibráltad, hogy hány centiméteres egy lépésed, tehát megvan az „átlagos lépéshosszod”.   Ha nem vagy biztos a mérésben, 100 méteren fejben is számolhatod a lépéseket, így ellenőrizheted a lépésszámlálót. Továbbá többszöri méréssel átlagolva, még pontosabb eredményt érhetsz el.

 



 

2. Megtett út lemérése Silva lépésszámláló segítségével

Miután tudod, hogy egy lépésed milyen hosszú (mekkora az átlagos lépéshossz), nincs más dolgod, mit a lépésszámláló ddal az oldaladon elindulni az útvonalon, amit be szeretnél járni. Sétád közben a lépésszámláló számolja, hogy mennyit lépsz és ezt az információt tárolja is. Neked nincs más dolgod, mint élvezni a sétát és a természet szépségeit. Miután befejezted a mozgást, a kapott lépésszám ból nagyon egyszerűen kiszámíthatod, hogy sétád során mekkora távolságot tettél meg. Csak szorozd meg az általad megtett lépésszám ot az átlagos lépéshossz oddal és máris megkapod, hogy hány kilométert gyalogoltál.

Ennek a számításnak a képlete, így nézne ki, ha volna:

megtett lépésszám × átlagos lépéshossz = megtett út  

 



 

A Svéd Sil va által gyártott lépésszámlálók két csoportba oszthatók. Az egyszerűbbek csak lépésszám ot, esetleg a megtett távolságot számolják és egy napi memóriával rendelkeznek. A fejlettebb típusok a lépésszám on és a távolság on kívül az elégetett kalóriát is számolják, továbbá a séta nettó időtartamát is rögzítik. Rendelkeznek lépésszám filterrel is, ami a nem lépésből származó elmozdulást szűri ki, hogy mindig, csakis a pontos lépésszámodat mutassa, illetve rögzítse. Némelyik típus akár egy heti edzésinformációt is képes tárolni, hogy heti teljesítményeddel is tisztában lehess. 

Engedd meg, hogy az alábbiakban olyan lépésszámlálókat ajánljunk neked, melyek segítségével teljesítményedet anélkül mérheted, hogy az zavarna téged edzés, vagy bármilyen tevékenységed során.

 
 
Silva Stepcounter - lépésszámláló
Ez a modell mindenki számára hasznos eszköz, aki a napi megtett lépésszámot szeretné tudni. Nagyon egyszerű a használata. Csak rá kell csíptetni az övünkre vagy a derekunkra, és napközben vagy esténként láthatjuk mennyi volt az aznapi mozgásmennyiségünk. Kijelzőjén csak a lépésszámot jeleníti meg, nagy olvasható számokkal.
 
EX3 Plus lépésszámláló – 7 napi memóriával!
Egy fantasztikusan kicsi lépésszámláló, csupán 20 grammos, amely tulajdonképpen bárhol elhelyezhető, mindenképp helyesen fogja mérni a megtett lépésszámot. Nyakba is akasztható, zsebre is rakható, vagy kézben is tartható. A heti adattárolási lehetőség segít a napi mozgásigényed figyelemmel kísérésében. Mérési tulajdonságok : lépésszám, távolság, kalória, automata visszaszámláló, napi adattárolás a memóriában (7 nap időtartamig), 3D szenzor

Ha sikerült felkelteni érdeklődésedet, gyere el hozzánk és tekintsd meg lépésszámláló kínálatunkat, vagy rendeld meg webáruházunkból kényelmesen, ahol bankkártyával is biztonságosan fizethetsz.

Lépésszámlálóinkról a multiNavigator.hu oldalon tájékozódhatsz bővebben.
Hirdetés