Speed Fitness

Mozgásvilág.hu
2011/04/18
Lépj be az áramkörbe, és válj eggyé a géppel
Hirdetés

Az új generációs elektrostimuláción alapuló tréninggel erősebb és intenzívebb izom összehúzódást érhetünk el, mint a hagyományos ellenállásos edzések alatt, amikor kizárólag az akaratlagosan megmozdított izmok edződnek. Intenzitás, programválasztás, és egyéni célkitűzéstől függően akár szálkásításra, akár erősítésre, állóképesség növelésre vagy gyorsaság fejlesztésre is alkalmas, nem csupán izomépítésre.

 

81462-IMAG0018.jpg

 

A helyszínen edzőruhát biztosítanak számunkra, a gyakorlatok cipő nélkül, zokniban történnek, így nem kell egész nap nehéz edzőtáskát magunkkal cipelnünk , papucsot, törölközőt is kapunk. A gyors átöltözést követően izotóniás itallal kínálnak, amely felhörpintése után egyből ránk is erősítik az áramköröket tartalmazó tépőzáras mellényt, kar- és láb pántokat. Ebben a pillanatban már a géphez vagyunk csatlakoztatva, amely első lépésként az edzőnk beállításai alapján elkezdi küldeni a tesztjeleket (vagyis szép lassan letesztelik, mekkora áramot bír a delikvens - a szerk.).

 

81462-IMAG0024.jpg

 

Miután a kellő izom összehúzódás erősséget beállítottuk (vagyis melyik az a max terhelés, amit még fájdalom nélkül elviselünk), kezdődhet is a 20 perces program, amely időtartam alatt kb. 8-10 gyakorlatot végzünk. A gyakorlatok lényege az, hogy semmiképp se álljunk statikusan, hanem az impulzusok alatt valamilyen kitöréses lassú mozdulatsort végezzünk. Egy-egy mozdulatsor hosszát a gépen végigfutó kék csík jelzi, melyet ugyanolyan hosszú szünet követ. Ebben a szünetben van időnk egy kicsit pihenni, melyre az első gyakorlatok után már szükségünk is van, mivel az egyszerű mozdulatokat tűréshatárunknak megfelelő, ámde erős ellenállással végezzük . Az ellenállás olyan érzetet kelt bennünk, mintha valóban akadályozna valaki vagy valami abban, hogy az egyszerű mozdulatokat elvégezzük .

 

81462-IMAG0025.jpg

 

A gyakorlat közben a pántokkal ellátott testtájakon erős szorítást érzünk, amely arra sarkall bennünket, hogy a gyakorlatokat minél pontosabban igyekezzünk végrehajtani . Ebben segít bennünket az edző jelenléte, aki levezényli a gyakorlatokat és egyben irányít is, ha valamit rosszul csinálnánk.

 

81462-IMAG0029.jpg

 

A gyakorlatok végeztével olyan fáradtságot érzünk, mintha valóban akár több órát edzettünk volna , sőt az izomláz első jelei is jelentkeznek kb. 1 óra elteltével. Az edzés után kellemes fürdőt vehetünk, majd visszaöltözve a fogadótérben már vár bennünket a jól megérdemelt tiramisu vagy banán ízű fehérje shake. A helyszínen az edzés után nincsen kötelező nyújtó gyakorlat, viszont erről mi magunk semmiképp ne feledkezzünk meg , mert ellenkező esetben a több napon át tartó izomláz igen fájó lehet az intenzívebben használt izmok esetében, amit annál is inkább jobb elkerülni, mert a heti 2 edzést a fejlődés érdekében célszerű betartani.

 


Hirdetés