Menü

2011.11.09.     Hozzászólás 12

Jenei Róbert - Mozgásvilág

Növeld az amplitúdód! - amplifittness by AmpliTrain

Egy újabb nagyszerű lehetőség a gyors és könnyű testformáláshoz.


 

Az elmúlt időszakban már olvashattatok nálunk különböző EMS (elektromos izom stimulációs) gépekről, melyekre rákapcsolódva, az elektromos áram segítségével dolgoztatjuk meg a testünket. Nos, egy újabb taggal bővült a család, de ezúttal egy alapjaiban és hatásmechanizmusában más jellegű géppel lesz dolgunk. 

Első ránézésre azt gondolja az ember, hogy hát ez ugyanaz, mint a többi csak éppen másképp hívják, másképp néz ki, de összességében ugyanazt tudja. Aztán mikor kipróbálja, nagyot koppan az álla, és azt mondja, hogy: „húúúú, ez tényleg más”

  

81977-AmpliTrain_0703.jpg

 

De miben rejlik a „titka”?
Nos, ez a gép nem csak az izom felső idegvégződését serkenti (magyarul nem csak izomlázat csinál), hanem az izomszövetet, sőt magukat a sejteket éri el és készteti „munkára”, azaz aktiválja.  A két technológia neve is különböző: a korábbi készülékek EMS (kisfrekvenciás, 85Hz-es,elektromos izom stimulációs) rendszerként váltak ismertté, míg ez a gép EMA-MET (elektromos izom aktiváló, modulált elektro terápiás) rendszerével a világon egyedülálló módon 3 különböző frekvenciatartományt (kis-közép-és küszöbfrekvenciát) kombinál az éppen aktuálisan elérni kívánt eredmény érdekében. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy éppen tömeget akarunk növelni vagy zsírt égetni, vagy éppen egy sérülésből kigyógyulni, azaz nem mindegy hol és hogyan, milyen mélységben hatnak az impulzusok. A technológiának köszönhetően még az érzet is más. Az edzés/kezelés során 1-2 percenként változó Hz és impulzus kombinációknak „köszönhetően”, hol bizsergető (bemelegítő), hol „rángató”( izomerősítő), hol „ütögető” (sejtanyagcsere növelő) stb. tevékenységet érzünk mélyen a testszöveteinkben, mely megnyugtató „húúúú, ez tényleg dolgozik és hat” érzéssel tölti el az embert.

  

81977-AmpliTrain_0926.jpg

 

Ami nagyszerű ebben a gépben, hogy 40 különböző edző-, szépészeti-, gyógyászati-program közül lehet választani, tehát mindenki megtalálja a saját magának aktuális programot. Legyen szó térfogatnövelésről, zsírégetésről, erőnléti, vagy akár állóképesség fejlesztésről, aerobicról.., egyszóval bármiről, amit szeretnénk. A programokat folyamatosan bővítik, újabb és újabb célcsoportokra fókuszálva. Legutóbb 5 új, kimondottan orvosi kezelőprogrammal frissítették a rendszert (ami egy sportolónak is jól jöhet néha néha).

Amíg a gép dolgozik, nem szükséges mellette test mozgást végezni. Persze erősen ajánlott, de ha nem végzünk, akkor is érezni fogjuk a hatását. Hogy fokozzuk a gép nagyszerűségét és sokszínűségét, a fejlesztők orvosi műszerként (melyhez természetesen rendelkezik a megfelelő tanúsítvánnyal is) és a szépségápolás területén is nagy örömmel ajánlják gépüket.  Jól kezelhető vele a cellulitisz, növelhető a sejtanyagcsere és nyirokmasszásra, izomsérülésre, -lazításra is kiválóan alkalmas. 

  

81977-AmpliTrain_1044.jpg

 

Ami a gép zsenialitását fokozza, hogy nem csak egyszerűen sok mindenre alkalmas és hasznos, hanem hogymaximálisan felhasználóbarát is. Hogy miért? Nos, a vendégnek saját bejáratú chipkártyája lehet, amire ő elmenti a saját programját/programjait (kombinált bérlet esetén), hogy mikor mit csinált és hogy halad az edzéssel. Szóval a vendég csak odamegy, felveszi a 6 csatornás neoprén ruhát, berakja a kis kártyáját és a gép már pontosan tudja, hogy mi a feladata. Természetesen a teremvezetőnek is van egy úgynevezett admin kártyája, mellyel korlátozhatja, vagy éppen bővítheti a használható programokat. Itt mindent be lehet állítani, kor, nem, dátum, idő, időtartam, melyik izomcsoportokat mekkora erőhatás érje… stb.

Az előbb említésre került a 6 csatornás neoprén ruha. Talán egy picit érdemes erről beszélni. A ruha, különböző méretekben és stílusban létezik és 6 csatornát tartalmaz, melyek  6 különböző, fő izomcsoportot érintenek (kar, has, hát, mell, fenék és a láb). Azonban az egyedülálló, ezüstszállal átszőtt nagy terjedelmű (nem elektróda”tappancsos”) neoprén felületeknek köszönhetően a teljes test izomzatát aktiválja, így nincs szükség további mozgást gátló eletródákra, pántokra, zsinórokra. 

  

81977-AmpliTrain_1291.jpg

 

Szóval a gép egyszerű, de nagyszerű. Használhatják az élsportolók kiegészítő edzésként (ahogy azt Németországban már futballcsapatok, olimpikonok… teszik is), az idősebbek, nők, férfiak, szóval mindenki, aki kedvet érez hozzá.

 

Én is kipróbáltam és nekem nagyon bejött, csak ajánlani tudom mindenkinek.

 

Ha többet szeretnél megtudni róla, vagy éppen kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálod mindenképpen keresd fel a www.amplifitness.hu honlapot!

Olvass többet a témáról: EMS

Ajánló