E-Fit - Megrázó élményben lesz részed Hír

Jenei Róbert - Mozgásvilág
2011/10/05
Ez nem álom, hanem a valóság: egyetlen gép, alig fél óra és megedzetted az egész tested! " Nagyon vicces volt az elején, de az óra után lábra sem bírtam állni!"
Hirdetés

El tudod képzelni, hogy egyetlen gép segítségével alig fél óra alatt a teljes testedet megedzheted tetőtől talpig ? Hogy nem kell órákat töltened a konditeremben azzal, hogy egyetlen testrészedet rendszeresen megdolgoztathasd? Ez nem álom, hanem a valóság. Ez a cikk bemutatja neked az EMS-en (elektrostimuláción) alapuló edzésformát, az E-FIT-tet.

 

81907-F-nyk-p0054.jpg

 

Hogyan is néz ki egy ilyen edzés? Megosztom veled a saját tapasztalataimat. A helyszín nem hasonlít egy szokásos fitnesz klubhoz , nincs tele gépekkel, viszont nagyon jó az atmoszférája, és egy igazán kellemes hely a sportolásra. Mielőtt hozzáláttunk a munkához fel kellett vennem egy egyszerű sima pamut ruhát, aztán kicsit lespricceltek vízzel, hogy „jobban vezessem az áramot”. Ezután rám adták a bedrótozott mellényt és a nadrágot, ami tele van különböző elhelyezkedésű elektródával. Kicsit sem keltette azt az érzetet, hogy itt egy komoly edzés lesz inkább úgy éreztem magam, mintha egy tesztlaborban lennék kísérleti nyuszi . Ezt a ruházatot egy nagyon korszerű géphez kapcsolták, melyen lehet állítani az áram erősségét és azt, hogy melyik testrész legyen jobban megdolgoztatva. Természetesen nem ilyen egyszerű a történet, hiszen nekem emellett különböző gyakorlatokat kellett végrehajtanom szigorúan személyi edző felügyelete mellett (kitörés, fekvőtámasz, felülés), pont akkor, amikor az elektromos impulzus izom-összehúzódást eredményezett meghatározott testrészeken. Nagyon vicces volt az elején, de az óra után lábra sem bírtam állni . Az első áramütés nagyon meglepő és olyan érzés mintha csikiznének, de miután érzed, hogy az izmaid kezdenek bedurranni, már nem olyan szórakoztató, sőt inkább fárasztó. Az edzés számomra rendkívül intenzív volt, sőt talán ez volt életem leghosszabb 20 perce . Viszont nagyon hatásos és tényleg érezhető a hatása.

 

 
81907-EasyCapture2.jpg
 

 

Maga az edzés 25 perces, mely idő alatt több mint 40 000 izomöszehúzódás történik a teljes testen . Ezután, biztos nem lesz olyan izom rajtad, amit nem edzettél meg. És ami a jó benne, hogy így akár hatodára is csökkentheted az edzésidőt, miközben jobban megdolgoztatod magad, sőt akár zsírt is égethetsz , hiszen ez a módszer tízszer hatékon yabb, mint más edzéstípusok.

 

81907-EasyCapture3.jpg

 

Ez a technológia természetesen nagyon hasznos, de fontos tudni, hogy  nem helyettesíti a rendszeres testmozgást . Ezt, amolyan kiegészítő edzésnek lehet használni például testépítőknek, vagy éppen azoknak, akik zsírt szeretnének égetni. Azok a vendégek, akik szív problémákkal küzdenek, vagy magas a vérnyomásuk sajnos ezt az edzésformát nem használhatják.

Szóval, aki szeretne egy rázós élményt annak mindenképpen azt ajánlom, hogy minél hamarabb próbálja ki az E-Fitet. Biztos tetszeni fog! Én is kipróbáltam és napokig éreztem a hatását.

E-Fit vs Speedfitness

Igyekeztünk utánajárni, hogy tulajdonképpen mi is a különbség a két eljárás között . Ennek első lépése az volt, hogy kipróbáltuk mind a két edzést ( cikk a Speedfitnessről ) és megállapítottuk: nem sok . Az E-Fit 12 elektródával rendelkezik, míg a Speedfitness 8-cal, ami kiegészíthető 2 extrával, melyek a kiemelt izomcsoport hatékonyabb megdologoztatására szolgálnak, legyen az mellizom vagy akár a vádli. Az edzés ideje ugyanannyi, a mozgásanyag nagyon hasonló, de az E-Fit úgy gondolja, hogy a súlyzókkal és segédeszközökkel kiegészített edzés jobb, míg a Speedfitness nem ebben látja az edzés hatékonyságának növelését, hanem magában az eljárás mikéntjében. Mindkét esetben lazítő, pihentető funkcióval fejezhetjük be a mozgást, ami valljuk be nagyon nem árt egy ilyen edzés végén.

Egy dolog maradt hátra: irány kipróbálni mindkettőt, és találja meg mindenki azt, amelyik jobban fekszik neki!

Bővebb infók:

   , Sp eedfitness
Hirdetés