A világutazó tandemes a Millenáris Velodromban

criticalmass.hu
2008/06/18
Másodpilótát keres a világutazó tandemes - Június 20-án Budapestre, a Millenáris Velodromba érkezik Jamie Bianchini , aki tandemkerékpáron bringázza körül a Földet. A Peace Pedalers világkörüli tandemkerékpáros expedíció tíz év alatt 85 országba jut majd el.
Hirdetés

Magyarország lesz a 48., és a nyolcadik európai ország, melybe ellátogat. Az amerikai Bianchini már 2002-2006 között bejárta Ázsiát és Óceániát, valamint 2006-2008-ban Afrikát, most pedig májustól novemberig 26 európai országon utazik át.

Jamie egyedül indult útnak kétszemélyes kerékpárján, a hátsó ülésen pedig az expedícióhoz csatlakozó vendégbringások váltják egymást, van, aki csak pár percre ül fel, de van, aki napokig is Bianchini társául szegődik útján. Eddig több mint ötszáz emberrel tekert együtt Bianchini: mint fogalmaz, ez részéről a béke, bizalom és feltétel nélküli szeretet gesztusa, és egy kis lépés afelé, hogy megváltoztassuk a világot. A két biciklisnek az együtt töltött idő alatt lehetősége nyílik arra, hogy megismerjék egymás kultúráját és összebarátkozzanak.

Bianchini ezenfelül lelkesen jótékonykodik is, ingyenes maláriagyógyszert osztott Afrikában, árva gyerekeket utaztatott bringáján, sőt egy dél-afrikai iskolának száz kerékpárt adományozott. Az amerikai kerékpáros útifilmet forgat kalandjairól weboldala és egy készülő tévésorozat számára. Magyarországon a zuglói Millenáris Velodromban találkozhatnak az érdeklődők az amerikai bringással június 21-én, sőt tekerhetnek is vele a csomagokkal együtt több mint száz kiló összsúlyú tandemen.

Millenáris Velodrom Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött) http://velodrom.hu
Hirdetés