Túra a felhők felett a Hohe Wand Természeti Parkban Túra

A Túra a felhők felett a Hohe Wand Természeti Parkban Túra hossza 6 Km. Az útvonal szintemelkedése 206 m, szintideje 2 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Körtúra a Hohe Wand Természeti Parkon keresztül, állatsimogatóval, kilátótoronnyal és a Skywalk kilátóterasszal. Ideális úti cél főleg a téli hónapokban és tavasszal, a családok imádni fogják!

Napsütés a csúcson - köd a völgyben. Néhány alkalommal egészen különleges természeti jelenségeknek lehetünk szemtanúi a hegyek között. Amíg a völgyre köd borul, a hegyek között a szikrázó napsütés az uralkodó. Jóllehet a Hohe Wand egy fennsík, ennek ellenére a túraútvonal nem teljesen sík, hanem fogadók mentén, dimbes-dombos erdei ösvényen egészen a természeti park központjába vezet, illetve érinti a Skywalk kilátót is.

A túrára legalkalmasabb hónapok: január-február-március-november-december

 

Téli túra a Hohe Wand Natúrparkban Forrás: (c) Niederösterreich Werbung
Téli túra a Hohe Wand Natúrparkban
Kép forrása: (c) Niederösterreich Werbung


Belépődíjak a természeti parkba:

- felnőtt € 1,80
- gyermek € 1
- személyautó € 2

A túra kiinduló pontja: Hohe Wand, Gasthof Postl
A túra végállomása: Hohe Wand, Gasthof Postl

Itiner

Út leírása:
a túra a Postl fogadótól indul, ahonnan egy kis kitérővel a Skywalhoz mindenképp megéri kisétálni. Ha szerencsénk van, a ködfelhő tengerként hullámzik alattunk, ahonnan apró szigetekként csak egy-egy kisebb hegycsúcs kandikál ki. Amikor ilyen kilátás tárul elénk, könnyen elképzelhetjük, amikor a tenger több millió évvel ezelőtt egészen a Hohe Wand faláig ért.

Ezután a mély benyomást keltő kilátás után indulunk tovább a túraösvényen, amely a Postl fogadótól indul, a dimbes-dombos erdőn át a Luf fogadóig (egész évben nyitva, pihenőnap hétfő) és tovább a Hochkogelhaus-ig. Közvetlenül a Hochkogelhaus-tól indul egy először kicsit keskenyebb, később kiszélesedő kényelmes erdészút a Kleine Kanzel fogadó irányába, amely kb. 45 perc alatt a természeti park központjáig visz, ahol az állatsimogatót, mészégető- és szénégető kemencét, alpesi múzeumot és tájházat, valamint a játszóteret vagy a kilátó tornyot látogathatjuk meg. 

Innen a szarvaskifutó felé haladunk tovább, ahol sok éhes lakó várja a látogatókat etetésre és simogatásra. Ezután visszafordulunk a táblákat követve a Postl fogadó irányába - amely már egy kellemes lankás út lefelé az erdőn át. Hamarosan visszaérünk a kiinduló pontunkra.

További hasznos infók, linkek:

Wiener Alpen in Niederösterreich, www.wieneralpen.at, +43 / 2622 / 78960

Gemeinde Hohe Wand, , +43 / 2638 / 883482

A fenti irodákban készhez kapod az ingyenes túraleírást a túrához. A túraleírás egy átfogó képet nyújt a túraútvonalról és információt ad az útba eső vendéglátóhelyekről. Fontos azonban, hogy ez a túraleírás nem helyettesíti a turistatérképet.A túra közvetlen elérhetőségéhez katt >> IDE! <<

 

Hirdetés