Tőzike Tanösvény túra Lentiszombathelyre Túra

Házi Bernadett
Házi Bernadett
A Tőzike Tanösvény túra Lentiszombathelyre Túra hossza 1 Km. Az útvonal szintemelkedése 32 m, szintideje 30 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Tőzike tanösvény Lenti

Túránkat Lentiből indítjuk, a Tőzike Tanösvényen keresztül Lentiszombathelyre. Az út aszfaltozott, piros csíkkal jelölt turistaút. A helyiek ezen át közlekednek gyalogosan vagy kerékpárral a két település között. Az út több patakot is keresztez pl. a Kerkát, ezért a talaj igencsak bővelkedik nedvességben. A folyamatosan nedves föld kedvező feltételeket teremt az élővilágnak, ezért számos különleges virágfajtát, madarat és bogarakat (szarvasbogár, kis- és nagy hőscincér, orrszarvúbogár) is találunk itt, mely utóbbiaknak az öreg holt tölgyfák teremtenek ideális otthont.

Tavasszal virágszőnyegbe borul az aljnövényzet: kockásliliom, tőzike, csillagvirág virágzik amerre a szem ellát. A kocsányos tölgyek mellett, gyertyán és kőrisfa színesíti az erdőt.

Ezt az erdős területet 1976-ban nyilvánították védett természeti övezetnek. Különlegessége az itteni Tölgyes és Képes-fa Mária szoborral.

 

Alighanem ez a legnagyobb tölgy az erdőben Forrás: www.mozgasvilag.hu
Alighanem ez a legnagyobb tölgy az erdőben
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

Fél órás sétánk alatt gyönyörű fákban és növényzetben gyönyörködhetünk.

1. Tehát Lentiből, a Tőzike Tanösvényen indulunk el Lentiszombathely felé.

2. Egy kis függőhídon áthaladva meg is érkeztünk a kiserdőbe.

3. Az út teljesen egyenes, letérni sehol nem kell róla.

4. Kb. 1,41 km után megérkezünk Lentiszombathelyre, ahol túránkat befelyezve átmegyünk a vasúti síneken.

Hirdetés