Szilvásváradi Erdei Tanösvény

A Szilvásváradi Erdei Tanösvény hossza 6 Km. szintideje 2 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A szilvásváradi Erdei Tanösvényhez romantikus és könnyed sétával vagy kisvasutazással juthatunk fel a völgy kezdeténél fekvő parkolótól. Lehet kombinálni is akár, felfele vonatozni, míg a sétát követően gyalogolni a széles betonozott úton vissza.  A séta nem megerőltető felfele sem, lefele pedig kifejezetten könnyed túrát jelent.   

 


 

Vonatozás esetén a végállomásig menjünk, ahonnan lefele kell elindulnunk, balunkon elhagyva a sajnos melegebb és szárazabb időszakban víz-hiányos Fátyol-vízesést, majd máris megpillantjuk, ugyan csak balunkon, a tansövény kezdetét és a fa építményeket.  

 

Ha gyalogosan indulunk neki a völgynek, nagyjából fél órás sétával számoljunk felfele, követve végig az aszfaltos utat, és a mellette csordogáló patakot. Lassan elhagyjuk előbb a bazársorokat, majd a pisztrángosokat és éttermeket. Fél távon balunkon nagyobb bekerített területen szinte karnyújtásnyira szemezhetünk őzekkel, szarvasokkal és muflonokkal, mely vadaspark rész a gyermekek kedvence szokott lenni. Ahogy haladunk felfele, keresztezzük a kisvasút sineket, majd megérkezünk a felső tavas részhez. Itt ismét rövid pihenőt tarthatunk a völgy egyik nevezetességénél, a Szikla-forrásnál (a víz itt a szikla fal repedéséből tör a felszínre, és képez apró tavacskát). Ezt követően már csak pár perc és megérkezünk a tanösvény kezdetéhez. 

A kört érdemes bal-kéznek kezdeni és az órajárásának megfelelő irányba bejárni. A tanösvény itt-ott interaktívan mutatja be az erdő és az ember kapcsolatát, illetve magát az erdőt és élővilágát. Nem csak gyermekek számára érdekes túra! 

 

Hirdetés