Menü

sportág: TÚRA    táv: 8,09 km    szintemelkedés: 349 m    szintidő: 2 óra 50 perc     nehézség: Könnyű

Semmering - Zauberblick téli körtúra

Ez az útvonal a Wolfsbergkogel vasút túraútvonalának legszebb kilátópontjain halad keresztül. 

A Semmeringen keresztül vezető útvonal elhalad az UNESCO Világörökséghez tartozó vasúthoz és közben olyan szép kilátókat fedezhetünk fel, mint a Paradies der Blicke, azaz a paradicsomi látványok kilátóját. A háromórás útvonal során nagyszerű kilátásban lehet részünk és ellátogathatunk a nagy tiszteletnek örvendő Panhans Hotelhez, ahol a századforduló építészetében gyönyörködhetünk és megkóstolhatjuk a Panhans tortát, melyet még az eredeti receptúra alapján készítenek. Továbbhaladva az útvonalon, a 20-Schilling-Blick és a Doppelreiteraussichtswarte kilátók után megérkezünk a történelmi pályaudvarra. Aki a kirándulás után egy autentikus hüttét szeretne meglátogatni, az betérhet a Hirschenkogel lábánál található Seewirtshaus fogadóba.

A túrára legalkalmasabb hónapok: egész évben

Kilátás a Semmeringről a Raxra Forrás: ÖW Jezierzanski


Itiner

1. A semmeringi Passhöhétől indulunk, a főutcán át, a Panhans Hotel előtt egészen a plébániatemplomig és plébánia-villáig. Innen lejtős úton haladunk tovább a táblákat követve a vonatállomásig, majd tovább keleti irányban a vonatsínek mellett, az aluljárón át a Wolfsbergkogelig.

2. Ezután meredeken fel a gyógyüdülőig és a Doppelreiteraussichtswarte- és a "20 Schilling Blick" kilátópontokig. A Semmeringi vasút panorámája igazán impozáns: szemünk elé tárul az Adlitzgraben és a Keleti Alpok, a Rax és a Schneeberg legmagasabb nyúlványai. Az út kezdetben az erdőben halad a Wolfsbergkogel alagút felett, majd tovább a Fleischmann híd felé az Adlitzgraben-ben. Innen balra fel a golfpályáig és az egykori Südbahnhotelig.

3. Ezután egyenesen tovább, vissza a Passhöhe-ig, a túra kiindulópontjára.

A túra kiindulópontja: Passhöhe Semmering

A túra végállomása: Passhöhe Semmering

Az útvonal sajátosságai: kilátópontokban bővelkedő, körtúra, családbarát, vendéglátóhelyek útközben, kulturális/történelmi látnivalók, megfelelően karbantartott túrautak

 

További hasznos infók, linkek:

Wiener Alpen in Niederösterreich, www.wieneralpen.at, +43 / 2622 / 78960

Tourismusbüro Semmering, www.semmering.at, +43 / 2664 / 20025

A fenti irodákban készhez kapod a túrához tartozó leírást. Az út megfelelően karbantartott és egész évben jól járható, kivéve extrém téli időjárási körülmények esetén. A Semmeringi túratérkép elérhető a Semmeringi turisztikai irodában és a Semmeringi vonatállomás információs pultjánál.

 

A túra közvetlen elérhetőségéhez katt >> IDE! << 

 

Összesítés

A Semmering - Zauberblick téli körtúra hossza 8,09 km, az útvonal szintemelkedése 349 méter, szintideje 2 óra 50 perc, nehézsége könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: téli túra, Alsó-Ausztria, Semmering, Zauberblick