Semmering - Zauberblick téli körtúra

A Semmering - Zauberblick téli körtúra hossza 8 Km. Az útvonal szintemelkedése 349 m, szintideje 2 Óra 50 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Túra Semmering körül

Ez az útvonal a Wolfsbergkogel vasút túraútvonalának legszebb kilátópontjain halad keresztül.

A Semmeringen keresztül vezető útvonal elhalad az UNESCO Világörökséghez tartozó vasúthoz és közben olyan szép kilátókat fedezhetünk fel, mint a Paradies der Blicke, azaz a paradicsomi látványok kilátóját. A háromórás útvonal során nagyszerű kilátásban lehet részünk és ellátogathatunk a nagy tiszteletnek örvendő Panhans Hotelhez, ahol a századforduló építészetében gyönyörködhetünk és megkóstolhatjuk a Panhans tortát, melyet még az eredeti receptúra alapján készítenek. Továbbhaladva az útvonalon, a 20-Schilling-Blick és a Doppelreiteraussichtswarte kilátók után megérkezünk a történelmi pályaudvarra. Aki a kirándulás után egy autentikus hüttét szeretne meglátogatni, az betérhet a Hirschenkogel lábánál található Seewirtshaus fogadóba.

A túrára legalkalmasabb hónapok: egész évben

 

Kilátás a Semmeringről a Raxra Forrás: ÖW Jezierzanski
Kilátás a Semmeringről a Raxra
Kép forrása: ÖW Jezierzanski

Semmeringi túra leírás

1. A semmeringi Passhöhétől indulunk, a főutcán át, a Panhans Hotel előtt egészen a plébániatemplomig és plébánia-villáig. Innen lejtős úton haladunk tovább a táblákat követve a vonatállomásig, majd tovább keleti irányban a vonatsínek mellett, az aluljárón át a Wolfsbergkogelig.

2. Ezután meredeken fel a gyógyüdülőig és a Doppelreiteraussichtswarte- és a "20 Schilling Blick" kilátópontokig. A Semmeringi vasút panorámája igazán impozáns: szemünk elé tárul az Adlitzgraben és a Keleti Alpok, a Rax és a Schneeberg legmagasabb nyúlványai. Az út kezdetben az erdőben halad a Wolfsbergkogel alagút felett, majd tovább a Fleischmann híd felé az Adlitzgraben-ben. Innen balra fel a golfpályáig és az egykori Südbahnhotelig.

3. Ezután egyenesen tovább, vissza a Passhöhe-ig, a túra kiindulópontjára.

Az útvonal sajátosságai: kilátópontokban bővelkedő, körtúra, családbarát, vendéglátóhelyek útközben, kulturális/történelmi látnivalók, megfelelően karbantartott túrautak

 

Hirdetés