Menü

sportág: TÚRA    táv: 16 km    szintemelkedés: n.a. m    szintidő: 8-11 óra     nehézség: Közepes

Pyla erdő - Avdellero gyalogtúra

 

Pyla erdő - Avdellero gyalogtúra

I. szakasz - I.6.

80698-E4-Sheet-I..jpg 

Ciprus az E4 európai hosszú távú gyalogtúra, a 11 hosszú távú gyalogtúra hálózatának legkeletibb szakasza, amely Gibraltárnál kezdődik és több ezer kilométeres útvonalon átvág Spanyolországon, Franciaországon, Svájcon, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Bulgárián, Görögországon, Krétán és Cipruson.

Az út Ciprusi szakasza a Larnaka repülőtértől a Pafos repülőtérig tart. Az útvonal átvág a Cape Gkrekon, hosszú vidéki tájon áthaladva fel a Troodos hegységbe és le az Akamas régióhoz, kivételes szépségű tájakat és jelentős ökológiai, történelmi, kulturális és tudományos értékű területeket jár be.

Az egy menetben túl hosszú útvonal elsősorban természetjáró túra, amely kihagy egyes szép tájakat és fontos kulturális látnivalókat, de jól bemutatja Ciprus jellegzetességeit.

Túra leírása:
Az út a Független Brit Támaszponttól indul, és áthalad a kétnemzetiségű Pyla falun (1.400 lakos). Az ösvény előbb Aspromoutti Forest (magasság 140 méter) emelkedik, majd a Agios Georgios Kolostor felé ereszkedik Mavrovouninál, Troulli falu (1.050 lakos) után. Az út ezután nyugatnak tart, és Avdellero faluban (110 lakos) ér véget. A növényzetet fenyő, ciprus, akác, nádasok, kakukkfű és lótuszfák jellemzik. A terület geológiáját a Troodos ofiolitos egység mészhomokkő, kréta és lávapárnái alkotják.

 

  

 
81134-Log-.jpg

További információk:
Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal
Budapest, Dorottya u. 3.
tel: 2666-044
fax: 2666-043
ciprusinfo@t-online.hu

 

Összesítés

A Pyla erdő - Avdellero gyalogtúra hossza 16 km, az útvonal szintemelkedése n.a. méter, szintideje 8-11 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Ciprus területén található.

Olvass többet: aktív utazás, Ciprus, túra, gyalogtúra