Ormideia - Agia Napa - Kermia gyalogtúra Túra

Az Ormideia - Agia Napa - Kermia gyalogtúra Túra hossza 35 Km. szintideje 14 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ciprus területén található.
Hirdetés

 

 

Ormideia - Agia Napa - Kermia gyalogtúra

I. szakasz - I.3.

80698-E4-Sheet-I..jpg
80698-E4-Sheet-I..jpg
 

Ciprus az E4 európai hosszú távú gyalogtúra, a 11 hosszú távú gyalogtúra hálózatának legkeletibb szakasza, amely Gibraltárnál kezdődik és több ezer kilométeres útvonalon átvág Spanyolországon, Franciaországon, Svájcon, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Bulgárián, Görögországon, Krétán és Cipruson.

Az út Ciprusi szakasza a Larnaka repülőtértől a Pafos repülőtérig tart. Az útvonal átvág a Cape Gkrekon, hosszú vidéki tájon áthaladva fel a Troodos hegységbe és le az Akamas régióhoz, kivételes szépségű tájakat és jelentős ökológiai, történelmi, kulturális és tudományos értékű területeket jár be.

Az egy menetben túl hosszú útvonal elsősorban természetjáró túra, amely kihagy egyes szép tájakat és fontos kulturális látnivalókat, de jól bemutatja Ciprus jellegzetességeit.

Túra leírása:
Az útvonal a tenger közvetlen közelében halad, mintegy 300 méternyire Ormideia falutól délre kezdődik, és a Kermia néven ismert területen ér véget, Agia Napa falutól keletre. A tengerszint feletti magasság 0 és 98 méter között változik. Az út Pyla után keresztezi a Larnaka-Pyla utat, és a Dhekeleia Független Brit Katonai Támaszpont, valamint  Ormideia falu felé veszi az irányt a régi Larnaka - Dhekeleia - Ormideia út mentén (B3). Az út ezután Xylofagou falun keresztül a Panagia Xylofagou Templomhoz vezet. A túra ezután mezőgazdasági területek mentén halad Potamos tou Liopetriou, Agia Napa falu, végül Kermia felé. Számos szálloda, vendéglátóhely és pihenési lehetőség között választhatunk. A növényzetet jórészt föníciai boróka, fenyő, vad olíva, akác, kalábriai fenyő és ciprus, mediterrán galagonya, eukaliptusz, kakukkfű és lótuszfák alkotják. A sziklaképződmények között láthatunk hordalékos és folyóteraszokat, homok-, kavics- és zátonymészkő-lerakódásokat. Látnivalók: Panagia templom, Liopetri folyó, Agia Thekla templom, az ősi sírkövek Makronissosnál és Agia Napa középkori kolostora.

  

 
81134-Log-.jpg
81134-Log-.jpg

További információk:
Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal
Budapest, Dorottya u. 3.
tel: 2666-044
fax: 2666-043
ciprusinfo@t-online.hu

 

 

Hirdetés