Mendlingtali élményvilág és szurdokvölgy túra Túra

A Mendlingtali élményvilág és szurdokvölgy túra Túra hossza 2 Km. Az útvonal szintemelkedése 99 m, szintideje 1 Óra 30 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A Mendlingtali élményvilágban fahidakon járhatjuk be Közép-Európa egyetlen, még ma is működőképes rönkúsztatóját, az út egy egyre szűkülő szurdokon keresztül vezet, majd egy mezőn ér véget. Az élményvilágban bemutatásra kerül minden, ami a faúsztatással kapcsolatos: fából készített úszócsatornák, mesterséges zsilipek és duzzasztók, malomkerekek és gátak..mindez természetesen fából. Utazást tehetünk egy olyan időbe, amikor ezek az építmények jellemezték az Alpok patakjait és folyóit. Most a Mendling völgyében újra életre kel mindez, hogy számunkra is elérhetővé váljék, hogy izgalmas keresztbe-kasul futó fahidakon és erdei ösvényeken közlekedve élvezhessük a Mendling völgyét és a természet szépségét.

Zsilip és vízlépcső Forrás: www.mozgasvilag.hu
Zsilip és vízlépcső
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

1. A túrát Lassingban kezdjük, egész pontosan a Mendlingtal Erlebnistal táblánál, amit szinte lehetetlen nem észrevenni, hiszen egy hatalmas kalapos erdei manó installáció hívja fel rá a figyelmünket.

2. Egy kellemes lejtésű erdei úton indulunk el az élményvilág felé, amely tanösvénynek is beillene, hiszen információs táblácskák szegélyezik az utat.

3. Ahogy leértünk a völgybe, máris megpillantjuk az élményvilág központját, ahol egy múzeumnak berendezett tájházat, a faúsztatással kapcsolatos építményeket is felfedezhetünk.

4. A szurdoktúra a városokat jelző faoszlop mögül indul a völgybe, máris fellépünk egy fahídra.

Duzzasztó-gát Forrás: www.mozgasvilag.hu
Duzzasztó-gát
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

5. A túra alatt nem kell mást tennünk, csak követni a sziklafalak között kígyózó erdei utat, fahidakat vagy éppen fapallókat.

6. A túraútvonal végén egy óriási fából faragott erdei manó mellett haladunk el, majd a patak bal oldalán egy gazdasághoz érkezünk.

7. A túra itt véget ér, érdemes leülni, megpihenni egy kicsit, inni egy almafröccsöt.

 

Hirdetés