aki keres, talál
Hirdetés

Túrák a Magas-Tátrában

Látványos tátrai kirándulások

A tátrai túrákat Nagy Árpád ismert Tátra szakértő gyűjtötte nekünk össze. Ebben a kalauzban nem szerepel valamennyi tátrai túraútvonal, mellőzte az alacsonyabb régiókban vezető, kevésbé látványos, kisebb tömegeket vonzó útvonalak leírását, itt csak a legnépszerűbbek leírása olvasható, az viszont eléggé részletesen. Természetesen a Tátra egésze terítékre kerül, vagyis a Magas-, a Lengyel-, a Liptó-és a Bélai-Tátra legnépszerűbb túraútvonalai is megtalálhatók. A szöveges leírás mellett minden túrához tartozik néhány fotó az útvonal jellegzetes pontjairól, az út során érintett fontosabb, érdekesebb pontokról, menedékházakról, tavakról, vízesésekről, és természetesen csúcsokról, hágókról. Valamennyi túra leírása azonos séma alapján történt, a kiinduló- és célpontok, valamint az út során érintett legmagasabb pontok földrajzi koordinátáinak megadásával.

Kakuk András

Könnyű túr a Tarpataki-vízesések mellett a magas-Tátra első menedékházáig.

#magas-tátra
#túrázás
Kakuk András

Rövid, igazán gyönyörű túra rengeteg menedékházzal

#túrázás

Lélegzetelállító gyalogtúra a Magas-Tátra keleti oldalán, Tarajkáról a Kis-Tarpataki-völgyön át a Téry-menedékházhoz. A túra különlegessége a völgyet övező hegygerincek és a 2600m magas hegycsúcsok látványa, valamint a Szepesi-Öt-tó.

#túrázás

Látványos és nem különösebben megerőltető túra a Tarajkáról a Tarpataki-vízesésekhez, útközben érintve három menedékházat is.

#túrázás

Rövid, de annál látványosabb gerinctúra az Elülső-Szoliszkóra, ahonnan pompás panoráma nyílik a Furkota- és a Malompataki-völgybe. Kivételes alkalmak esetén nagyszerű naplementében is részünk lehet.

#túrázás
Hirdetés

9,8 km hosszú pompás kilátásokban bővelkedő túra a Poprádi-tó parkolójából a Poprádi-tóhoz, a Menguszfalvi-völgybe.

#túrázás

A Magas-Tátra nyugati részének legjelentősebb turistaközpontjából, Csorbatóról induló turistaút során nem csak a Lorenz-hágóra, hanem a Magas-Tátra második legmagasabban fekvő tavához is eljuthatunk.

#csorba-tó
#túrázás

A Lysza Polanáról a Lengyel-nyergen át a Tarajkára vezető túraútvonal nehéz besorolású, de gyönyörű tájakon át vezet a csúcsra, ezért ha erőnk és időnk engedi, mindenképpen járjuk végig!

#túrázás
Hirdetés

A túraútvonal a legnagyszerűbb kilátást kínálja a Tátra harmadik legmagasabb csúcsára, a szinte kézzelfogható közelségben lévő Lomnici-csúcsra.

#túrázás

Tátraszéplakról a Felkai-tóhoz és a Batizfalvi-tóhoz vivő túraútvonal során a Magas-Tátra csodálato képződményeivel is találkozhatunk, így például a Magas-Tátra virágoskertjének is nevezett Felkai-völggyel.

#túrázás

A Tarajkáról a Felkai-völgyön át a Csorba-tóhoz vezető túraútvonal során a Magas-Tátra számos tavában gyönyörködhetünk. A túra közepesen nehéz besorolású, azonban ez ne tartson vissza minket!

#csorba-tó
#túrázás

Poprádi-tótól a Hunfalvy-völgyecskén át vezető turistaút nehéz, de utunk végén elérhetjük legmagasabb, jelzett turistaúton elérhető csúcsot a Tátrában, a Tengerszem-csúcsot. Kilátása a legszebbek közé tartozik a Tátrában.

#túrázás

Csorbai-tótól a Szoliszkó menedékház előtt az Elülső-Szoliszkóra vezető túraút a Magas-Tátra második legmagasabban fekvő tavát, a Felső-Wahlenberg-tavat is érinti a sok más szép, természeti képződmény mellett.

#csorba-tó
#túrázás
Hirdetés