Korntauern - körút Túra

A Korntauern - körút Túra hossza 11 Km. Az útvonal szintemelkedése 855 m, szintideje 6 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Javasolt időszak: június – október

A rómaiak nyomában a Tauernekben! A római birodalom ütőerei a jó utak voltak. Erre remek bizonyíték, hogy még a magasan fekvő alpesi környezetben is mind a a mai napig legalább részben jól láthatóak. Gondolatban igazán megköszönhetjük az akkori építőknek, akik évszázadokkal ezelőtt igazi remekművet alkottak. A köveket nem kis fáradtsággal és szakértelemmel úgy fektették le, hogy még ma is megkönnyítik a közlekedést ezen a szakaszon. Így érhetjük el a Tauernn magasabban fekvő területeinek legszebb szakaszait. Az utat a Mindenerhütteig követjük, majd egy illatos havasi törpefenyő erdőn keresztül ereszkedünk le a Woisgen völgybe.

A túra kiinduló pontja: az Ankogelbahn középső állomása
A túra végpontja: Stockerhütte Tauerntalban 

Itiner

1. A középső állomástól az 517 sz. utat követjük Vorderen Lugge irányába és így a történelmi római úton haladunk amíg el nem jutunk a Tauernhöhenweghez (Nr. 502). Itt balra fordulunk. 

2. Az út a Kleiner Tauernsee (Kis Tauern-tó) mellett halad el egészen a Korntauern felé vezető elágazásig. Itt tehetünk egy rövid kitérőt a történelmi hágóhoz. A Tauernhöhenwegen haladva érjük el a Mindener Hütte-t. (sajnos nem üzemel). Itt elhagyjuk ezt az utat és a 137 sz. úton megyünk tovább Liesgelespitz irányába.

Aktívan a természetben Forrás: © Kärnten Werbung, Fotograf: Franz Gerdl
Aktívan a természetben
Kép forrása: © Kärnten Werbung, Fotograf: Franz Gerdl


3. A következő kereszteződést elérve továbbra is a 137 sz. úton megyünk tovább Woisgengraben felé
, míg el nem érjük a Stockerhüttét. Innen vagy taxival vagy gyalog (kb. 30 perc) megyünk tovább Mallnitz központig.

 

A szerző tippje: a Nemzeti Park Karintia Kártyával az Angkogelbahn használata ingyenes!

Megközelítés: mivel ez a túra nem a kiinduló ponton fejeződik be, javasoljuk, hogy a kedvezményes Wandertaxi-t vegyétek igénybe.

Tömegközlekedés: az Ankogelbahn parkolójához a Nemzeti Park busza 06.19-től 09.14-ig naponta többször közlekedik.

 

Szerző és forrás:
Szerző: Nationalpark-Region Hohe Tauern
Összeállítva: 2010.05.19.
Módosítva: 2017.05.21.
Forrás: Kärnten Hohe Tauern

Hirdetés