Könnyű túra a Leopoldsteinersee körül Túra

A Könnyű túra a Leopoldsteinersee körül Túra hossza 3 Km. Az útvonal szintemelkedése 10 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A 37 m mély és 1,5 km hosszú smaragzöld hegyi tó a túrázók körében már régóta kedvelt úti cél. A természeti látványosságokban bővelkedő tó környéke számos további túra-, via-ferráta-, sziklamászó- és futó útvonal kiinduló pontja is egyben. A tó felett magasodó majd 1000 m magas, szinte függőleges sziklafal elképesztő látványt nyújt, a sziklamászás megszállottjainak biztosan felcsillan a szeme, amikor először meglátják.
 

 

A pihenőpadokról pompás a kilátás ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
A pihenőpadokról pompás a kilátás
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

A kb. 3,9 km hosszú tókerülő kör hűs fenyvesek között, jórészt árnyékban vezet és bármerre is forgolódunk közben, a fölénk magasodó impozáns hegy végigkíséri utunkat. A kora nyári időszakban akár még zergéket is láthatunk, akik kicsinyeiket terelgetik a sziklákon. A tavat a Seeaubach patak látja el friss vízzel a keleti oldalról, a többlet pedig a nyugati oldalon egy másik patakként (Seebach) távozik a mederből. Így a tó vízszintje viszonylag állandónak mondható.

A hosszúkás tó két végén 1-1 vendéglátóegységet is találunk, ahonnan természetesen remek kilátással élvezhetjük a tó és a hegyek szépségét. A forróbb nyári napokon júniustól-augusztusig a tó fürdőtóként is látogatható, ám a hőmérséklete a mélysége révén nagyjából sosem emelkedik 20 fok fölé.

Remek helyszín tehát kisebb családi kiruccanásokhoz vagy akár tartalmasabb, több órás túrázáshoz is, amelyeken 1700-1900 m magasra is feljuthatunk!
 

 

A túra elején a fahídhoz közeledve ez a látvány fogad bennünket ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
A túra elején a fahídhoz közeledve ez a látvány fogad bennünket
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

Útvonal:

1. Eisenerz települése felől érkezünk a 115-ös számú főúton, majd a tavat jelző táblánál jobbra lekanyarodunk a Seestrasse-ra. Néhány száz méter után meg is érkezünk a parkolóhoz, ahol autónkat hátrahagyjuk. Itt máris feltűnik az egyik étterem a kettő közül.

2. Az étterem előtt elhaladva, azt megkerülve jobbra egy kis lejtős úton indulunk el a tó felé, majd egy fahídon átkelve meg is kezdjük kis körünket. A hídnál több pad is a látogatók pihenését szolgálja, érdemes itt amúgy elidőzni egy kicsit, mivel a legszebb kilátást innen élvezhetjük. A tó északi részén 1-200 m után egy mólóhoz érünk, ahol szintén ejtőzhetünk egy kicsit vagy áztathatjuk a lábunkat a hűvös vízben.

3. A kört bezárva visszatérünk kiinduló pontunkhoz a parkolóba.
 

 

A csendes és sekély Seebach partja remek pihenőhely a fáradt túrázók számára ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
A csendes és sekély Seebach partja remek pihenőhely a fáradt túrázók számára
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

Hirdetés
Hirdetés