Menü

sportág: TÚRA    táv: 2,45 km    szintemelkedés: 25 m    szintidő: 37 perc     nehézség: Könnyű (Családi)

Hótalpas túra a Blaa Alm téli túraösvényén

Alternatív sportolási lehetőség Altaussee-ben, a Loser síterep sípályáinak közelében a Blaa Alm fennsíkon, ahol az azonos nevű sífutóösvény is fut, nagyjából 9 km hosszan.

Ha úgy érezzük, hogy a síelésen túl egy nagyon hangulatos téli hótalpas túrát is kipróbálnánk a közelben, megéri a Blaa Alm fennsíkot választani. A túra közben fantasztikus panorámánk nyílik a Loser hegycsoportra, amely főleg a délután folyamán, a lemenő nap fényében nyújt felejthetetlen látványt.

Amennyiben a teljes kört a Loser síterep parkolójától szeretnénk megcsinálni, akkor 9 km-rel kell számolnunk, azonban ha csak a Blaa Alm hüttétől indulunk, ez a távolság lerövidül kb. 2,45 km-re. A rövid táv remek felfrissülés egy Blaa Alm-ban elfogyasztott remek ebéd után, amelyben a család legkisebb tagjai is minden gond nélkül részt vehetnek, hiszen a szintemelkedés szinte elenyésző.

 

 

Hótalpazás a Blaa Almon

1. Leparkolunk a Blaa Alm hütte parkolójában, ahonnan pár méterre felfelé tovább sétálva máris be tudunk csatlakozni a téli túraútvonal ösvényébe.

Irányban a téli túraösvény felé Forrás: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!
 

2. A túraútvonal a sífutóösvénytől külön nyomvonalon, ámde ugyanabban az irányban, párhuzamosan halad egymással. Így rövid kirándulásunk folyamán gyakran tűnnek fel a szemünk előtt a klasszik vagy skate stílusban sífutó sportolók.

 

Hangulatos hótalpazás 1800 méter magas hegyek árnyékában Forrás: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!

 

3. Kb. 350 m után balra egy hajtű kanyarral visszafordulunk a völgy irányába, ahol ezen az ösvényen maradva szépen lassan visszatérünk Loser síközpontjába, a síkölcsönző elé. Ez további 1,8 km-t jelent a számunkra.

 

Tovább a délutáni napsütésben Forrás: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!


A parkolóban hagyott autóért az autóút mentén lehet a legrövidebb úton visszasétálni.

Összesítés

A Hótalpas túra a Blaa Alm téli túraösvényén hossza 2,45 km, az útvonal szintemelkedése 25 méter, szintideje 37 perc, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: Altaussee, Blaa Alm, Loser, Ausseerland, salzkammergut, ausztria, hótalpas túra