Hótalpas túra a Blaa Alm téli túraösvényén Túra

A Hótalpas túra a Blaa Alm téli túraösvényén Túra hossza 2 Km. Az útvonal szintemelkedése 25 m, szintideje 37 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Alternatív sportolási lehetőség Altaussee-ben, a Loser síterep sípályáinak közelében a Blaa Alm fennsíkon, ahol az azonos nevű sífutóösvény is fut, nagyjából 9 km hosszan.

Ha úgy érezzük, hogy a síelésen túl egy nagyon hangulatos téli hótalpas túrát is kipróbálnánk a közelben, megéri a Blaa Alm fennsíkot választani. A túra közben fantasztikus panorámánk nyílik a Loser hegycsoportra, amely főleg a délután folyamán, a lemenő nap fényében nyújt felejthetetlen látványt.

Amennyiben a teljes kört a Loser síterep parkolójától szeretnénk megcsinálni, akkor 9 km-rel kell számolnunk, azonban ha csak a Blaa Alm hüttétől indulunk, ez a távolság lerövidül kb. 2,45 km-re. A rövid táv remek felfrissülés egy Blaa Alm-ban elfogyasztott remek ebéd után, amelyben a család legkisebb tagjai is minden gond nélkül részt vehetnek, hiszen a szintemelkedés szinte elenyésző.

 

 

Hótalpazás a Blaa Almon

1. Leparkolunk a Blaa Alm hütte parkolójában, ahonnan pár méterre felfelé tovább sétálva máris be tudunk csatlakozni a téli túraútvonal ösvényébe.

Irányban a téli túraösvény felé Forrás: www.mozgasvilag.hu
Irányban a téli túraösvény felé
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!
 

2. A túraútvonal a sífutóösvénytől külön nyomvonalon, ámde ugyanabban az irányban, párhuzamosan halad egymással. Így rövid kirándulásunk folyamán gyakran tűnnek fel a szemünk előtt a klasszik vagy skate stílusban sífutó sportolók.

 

Hangulatos hótalpazás 1800 méter magas hegyek árnyékában Forrás: www.mozgasvilag.hu
Hangulatos hótalpazás 1800 méter magas hegyek árnyékában
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

 

3. Kb. 350 m után balra egy hajtű kanyarral visszafordulunk a völgy irányába, ahol ezen az ösvényen maradva szépen lassan visszatérünk Loser síközpontjába, a síkölcsönző elé. Ez további 1,8 km-t jelent a számunkra.

 

Tovább a délutáni napsütésben Forrás: www.mozgasvilag.hu
Tovább a délutáni napsütésben
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!


A parkolóban hagyott autóért az autóút mentén lehet a legrövidebb úton visszasétálni.

Hirdetés
Hirdetés