Hochschwab panorámatúra

A Hochschwab panorámatúra hossza 5 Km. Az útvonal szintemelkedése 301 m, szintideje 2 Óra 20 Perc, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A Hochschwab Magas-Stájerország legkomolyabb hegysége, amelynek 2276 m magas csúcsa az egész tartomány legmagasabb pontja. A hegységben számos túraútvonal található, amelyek a könnyűtől az egész napon át tartó, nagy szintkülönbséggel járó nehezebb túrákig is terjedhetnek.

Az egyik rövidebb és kisebb fizikai megterheléssel járó lehetőséget mutatja be ez a túránk, amikor a Hochschwab hegység mélyébe úgy igazán nem vetjük bele magunkat, ellenben remek ízelítőt kapunk a vidék rejtelmeiből.
 

 

Az Aflenzer-Bürgeralmon számos hétvégi házat, gazdaságot találunk ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
Az Aflenzer-Bürgeralmon számos hétvégi házat, gazdaságot találunk
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

Útvonal:

1. Autónkkal Aflenz Kurort településéről az Aflenz-Bürgeralm felvonó alsó állomásához hajtunk, ahol járművűnket hátrahagyva a kétüléses felvonókkal egy kb. 20 perces úton fellibegőzünk a felső állomásig.

2. A liftből kiszállva máris szemünk elé tárul Aflenz-Bürgeralm meseszerű világa, ahol dús alpesi legelőkön békésen legelésző tehenek, kicsi mézeskalács házikók és lustán kanyargó túraútvonal látványa fogad. A legtöbb ház itt saját tulajdonú hétvégi ház, 2-3 kiadó van csak, amelyekért nem árt időben megküzdeni, ha az ember egy nyári hétvégét szeretne itt fent eltölteni.

3. A már előbb említett túraútvonal komótosan kanyarog fel a hegyre, azokra is gondolván, akik kényelmesebb tempóban szeretnének feljutni a -ig. Természetesen létezik rövidebb és gyorsabb út is, amely a domboldalban nyílegyenesen visz a házhoz felfelé. Az ösvény meredek ugyan, de a néhány szusszanósabb szakasz bőven megéri a látványért, ahogy feljebb érve kibontakozik a táj a szemünk előtt. Ami elsőként feltűnik, az a ház mellé kihelyezett három fából készült platform, amelyen vidáman lengedezik a napozószékek piros színű vászon anyaga, mintha integetnének: "ide hozzánk gyere!". Nincs is helye további tétovázásnak, pár perccel később már a megérdemelt székben ülünk, viszont nem hagy nyugodni a felfedezés vágya így felpattanunk és a ház mögé tekintünk.
 

 

A Schönleiten menedékház képezi a határt a lágy alpesi vidék és a meredek sziklás vadregényes táj között ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
A Schönleiten menedékház képezi a határt a lágy alpesi vidék és a meredek sziklás vadregényes táj között
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

4. A menedékház mögött a legkevésbé sem várt módon egy nagy szakadék tátong, egyszerre lenyűgöző és kicsit félős a látvány, de hamar túllendülünk ezen, ugyanis innen indul a Hochschwab sziklaperemes, szirtekkel, letörésekkel és szakadékokkal teletűzdelt vadregényes tája, amely további felfedezésre csábít. A háztól egyébként a 2276 m magas Hochschwab csúcs 6 órányira van, ha elég korán indulunk, akár még teljesíthető is.

5. Ha már itt vagyunk, érdemes a házba betérni és megpihenni egy kicsit, valami regionális finomsággal kényeztetni magunkat. A csapos szerencsére közeli ismerőse lehet a rumos kakaónak is, mivel ezt az italt itt a beletöltött rum mennyiségéből eredően inkább kakaós rumnak kellene nevezni, így a jó hangulat a továbbiakban is garantált!
 

 

Közvetlenül a menedékház mögött is már egy hatalmas szakadék tátong ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
Közvetlenül a menedékház mögött is már egy hatalmas szakadék tátong
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

Tipp: A Schönleiten menedékházhoz a felvonó aljából kerékpárral is feljuthatunk, az út murvás, néhol igencsak meredek, jó kihívás a montisoknak. A táv nagyjából 10,4 km, 888 m szint és kb. 2 óra menetidővel lehet számolni.

 

Hirdetés