Menü

sportág: TÚRA    táv: 8,7 km    szintemelkedés: 378 m    szintidő: 2,5 óra     nehézség: Könnyű

HHH - Hűvösvölgy retúr

A Hármashatár-hegy azért jó, mert közel van (nyilván budapesti lakosok számára) és hamar kiszakadhatunk a városi zajból, ráadásul bőven tartogat túrázóknak útvonalakat. Egyik kedvenc ilyen útvonalunk a 2016-ban épült HHH kilátótól indul és ide is tér vissza.

HHH - Hűvösvölgy retúr túra Forrás: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

 

Télen nulla fok környékén is szép fehér tájon visz keresztül és bőven van lehetőségünk panorámában gyönyörködni. Ha az estét is szívesen töltenéd itt, a Hármashatár-hegyi Turistaházban nagyon igényes és kellemes környezetben teheted mindezt.

 

 

Itiner

1. A Hármashatár-hegyi kilátótól indulunk a kék jelzést követve, nagyjából nyugati, majd északi irányban.

2. Kb. 500 méter után ritkulni kezdenek a fák és mielőtt a kék jelzés újra bevinne minket a sűrűbe, balra tartsunk a kitaposott nyomvonalon. Ekkor egy tarajos sziklás "távolbatekintős" placcon találjuk magunkat és ha eleget nézelődtünk, haladjunk tovább lefelé, amíg belebotlunk a sárga jelzésbe.

3. A sárgán balra fordulunk és amikor elértük a hangárt, azt jobbról kerülve nyugati-délnyugati irányban lesétálunk a Hármashatár-hegyi repülőtérhez. Mivel aktuálisan a repülőtér nem üzemel, legálisan átsétálhatunk rajta keresztben, ahol újra elérjük a kék jelzésbe.

4. A kéket követve megérkezünk Hűvösvölgybe, ahol egy kávé, vagy akármi után indulunk is vissza (mi a Hard Pop Cafe-ban ittunk egy elég bitang kávét, ezt merjük ajánlani).

5. A repülőtérhez érve jobbra fordulunk a kék jelzésen, majd még a reptér végén átvágunk a másik oldalra a sárga jelzésig.

6. A sárgán feljutunk a parkolókig, innen a vízmű mentén már csak egyenesen felkapaszkodunk a kilátóhoz.

Összesítés

A HHH - Hűvösvölgy retúr hossza 8,7 km, az útvonal szintemelkedése 378 méter, szintideje 2,5 óra, nehézsége könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
°C -1 / 7 -1 / 9 4 / 13 3 / 8
mm 0.9 0.0 2.5 0.0
km/h 32.8 18.7 16.6 26.6

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: hármashatár-hegy, Hármashatár-hegyi Kiránduló Központ, Hármashatár-hegyi Turistaház