Három-tó túra vízesések mentén

A Három-tó túra vízesések mentén hossza 8 Km. Az útvonal szintemelkedése 540 m, szintideje 5 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A schladmingi RideHouse-ból kocsival 25 perc alatt megközelíthető túraútvonal. Extrémnek tűnő, de valójában nagyon jól kiépített és átlagos állóképességgel leküzdhető, látványos túraút. Kiadós sziklákon lépcsőzésre kell számítani.

 


nagyobb térképen való megjelenítése

 

Schladmingtól Graz irányába kell autókázni és Aichweg Süd lehajtónál a Seewigtal strassen visz az út fel a hegyre. A szerpentin elején útdíjat kell fizetni, fejenként 2,8 Eur-t (2012-es adat).

A túrát három részre oszthatjuk tavanként:

Bodensee szakasz: A parkolótól gyakorlatilag 5-10perc alatt megközelíthető aszfaltos gyalogúton. A Bodensee mellett hütte, haletetés és csónakázási lehetőség is van.

 

Az első tó ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Az első tó
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre! 

 

Hüttensee szakasz: A Bodensee-t megkerülve a vízesés mellett visz tovább az út, meredek, lépcsőnek kialakított sziklákon, köveken és gyökereken keresztül, ahol szükséges, ott létrával, vagy korláttal. A Hüttensee melletti hüttében kipihenhetőek a mászás fáradalmai.

 

Második tó felé ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Második tó felé
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!  

 

Obersee szakasz: Akinek maradt még kedve és ereje, egy újabb vízesés mentén újabb tóhoz mászhat fel, némileg nedvesebb körülmények között, patakokon átkelve, de még mindig nem túl bonyolult terepviszonyok mellett.

 

Harmadik tó felé ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Harmadik tó felé
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!    

 

Visszafelé ugyanazon az útvonalon!

Hirdetés