aki keres, talál
Hirdetés

Túrák a Gerecsében

Gerecse túraútvonalai és látnivalók

A Gerecsében karsztbokorerdők és tölgyesek váltják egymást, időnként igen látványosan. Érdemes hát az egészet bejárni, hiszen sohasem egyhangú, mindig változatos a táj. A Duna felőli oldalán jellemző a löszös talajba vájódott mélyutak, aminek köszönhetően egész miniszurdokokat túrázhatunk végig. Kifejezetten ajánljukk április-májusban a Nagy-Gerecse északi oldalán Pusztamarótot, ahol az ország egyik legnagyobb medvehagymása zöldell és virul, míg a déli vidékeken, tavasszal rengeteg Apró nőszirommal és Tavaszi hériccsel találkozhatunk.

Túratippek

Simon Ádám

Ha csak kevés idő áll rendelkezésünkre, vagy meg szeretnénk szerettetni a túrázást valakivel, be szeretnénk vezetni a természetjárás örömeibe, ez a rövid, de tömör élményekkel teli útvonal remek választás.

#gerecse
#túrázás
#zsámbék

A 11-es Kéktúra szakaszt Szárligettől Dorogig két nap alatt tettük meg, összesen 14 órát futva, túrázva. A Gerecse bár 2000 méter feletti szintet rejtett magában, útjai annyira visznek, hogy a legtöbb helyen nem tudtunk a lábainknak megálljt parancsolni.

#kéktúra
#túrázás

A Ranzinger tanösvény számos látnivalóban bővelkedő rövid, kb. 3 km hosszú körtúra, amely érinti a Ranzinger-kilátót és visszafelé pedig a Szelim-barlangot és a Turul emlékművet.

#tanösvény
#túrázás

Kellemes erdei túra Agostyán és Baj között, a természeti látnivalókon túl kulturális emlékekkel tarkítva.

#túrázás
Nyáry Tamás

Izgalmas túra Tatabányáról indulva a Turul szoborhoz, a Szelim-barlanghoz és a Ranzinger kilátóhoz.

#túrázás
Hirdetés

Remek félnapos túra Vértestolnáról Tatabányára. Vértestolna egy nagyon szép fekvésű hegyek közé ékelődött település, már érkezéskor elragad a kicsit alpesi, kicsit kellemesen vidékies hangulat.

#túrázás

Túra Samu, a Vértesszőlősi előember emlékhelyéhez, majd tovább a Gerecsébe, Vértestolnáig.

#túrázás

Túraútvonal a Kis-gerecse kőfejtőbe, azaz kisgeri sziklamászó helyre

#túrázás
Hirdetés

Családi körtúra a Gerecsében, változatos, mesebeli tájakon keresztül, lenyűgöző természeti szépségekkel, útba ejtve a varázslatos Serédi-kastélyt. A végén a megérdemelt medvehagymás sütögetés sem maradhat el.

#túrázás
Hirdetés