Geotrail Tauernfenster körút Túra

A Geotrail Tauernfenster körút Túra hossza 4 Km. Az útvonal szintemelkedése 278 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Javasolt időszak: július - szeptember

A Geotrail útvonala egyedülálló a Hohe Tauern nemzeti Park területén. Közvetlenül a hegygerincen 2500 m tengerszint feletti magasságon vezeti végig a túrázót és nincsenek lényeges szintkülönbségek sem. Egy csodálatos körút egyedülálló panorámával.


Itiner

1. A Geotrail a felvonó Schareck állomásától indul közel a Schareck csúcskeresztjéhez, 2500 tengerszint feletti magasságon. Itt a Hohe Tauern nemzeti Park geológiailag egyik legérdekesebb formáját figyelhetjük meg, ami a magaslati fekvése miatt egyedülálló panorámát nyújt a környező több száz 3000-es csúcsra. Különösen érdekesek a karsztjelenségek a dolinákkal, barlangokkal és bizarr formákkal, melyeket az időjárás alakított ilyenné. A Geotrail túrát a Nemzeti Park nyári programjainak keretében vezetővel is meg lehet tenni.

A Geotrail Tauernfenster körúton Forrás: (c) Nationalpark Region Hohe Tauern Kärnten, Quelle: NPHT Kärnten, M. Steinthaler
A Geotrail Tauernfenster körúton
Kép forrása: (c) Nationalpark Region Hohe Tauern Kärnten, Quelle: NPHT Kärnten, M. Steinthaler


A hegyi vezetők által szervezett túrákról az alábbi telefonon kaphatsz további információt:
 +43 (0) 4824/2700-20 vagy +43 (0) 4825/6161 

Túra kiinduló pontja: a felvonó "Schareck" állomása Heiligenblutban

A szerző tippje: a Geotrail túrát érdemes a meredek, de nagyon szép Fleisstal túrával kombinálni, melynek során leereszkedhetünk a Fleiss völgyébe. A Nagy Fleisstalból (Grosser Fleisstal) érdemes taxival visszatérni. 

Megközelítés: a Mölltali főúton keresztül egészen Heiligenblutig tudunk eljutni. A Heiligenblut központjában található felvonóval a Schareck állomásig utazunk fel. 

Parkolás: a falu bejáratánál található parkolóházban. Innen néhány perc alatt elérhető a felvonó. 

Tömegközlekedés: naponta több busz közlekedik Spittal és Heiligenblut ill. Lienz és Heiligenblut valamint Döllach között. A Nemzeti Park Karintia Kártyával a buszjáratokon kedvezményesen utazhatunk. Menetrend: www.postbus.at.

A Grossglockner felvonó használata a Nemzeti Park Karintia Kártyával ingyenes!

Pontos útvonalleírás >> <<

Hirdetés
Hirdetés