BergZeitReise 6. szakasz: Neuberg an der Mürz - Schneealm Túra

A BergZeitReise 6. szakasz: Neuberg an der Mürz - Schneealm Túra hossza 11 Km. Az útvonal szintemelkedése 1281 m, szintideje 5 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Ebben a szakaszban Neuberg an der Mürzből a Mürzer Oberland Naturpark hegyeibe, elsőként a Schneealmra túrázunk.

Kiindulópont: Neuberg an der Mürz
Cél/Szállás: Schneealpenhaus (menedékház)

Menetidő (szünetek nélkül): kb. 5½ óra

Nehézség/Karakterisztika: magashegyi túra, rövid, meredek szakaszokkal
 

 

Michlbauerhütte Forrás: www.mozgasvilag.hu
Michlbauerhütte
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

Látnivalók: a Karlgrabenen (árok) felvezető romantikus útvonal (egykori császári vadászterület), a Windberg-csúcs (nem közvetlenül az útvonalon fekszik, de könnyen megközelíthető), Michlbauerhütte
 

Leírás: a Neuberg an der Mürz-i apátság és a település maga hajdanán fontos szerepet játszott abban, hogy ez a hegyi régió mezőgazdálkodásra alkalmassá váljon. Később kovácsműhelyei és fűrészüzemei révén jutott fontos szerephez a Mürz völgyének felső szakaszán.

A Habsburgok is felfedezték maguknak ezt a fantasztikus vidéket, és gyakran látogattak ide vadászni. A közeli Mürzstegben található császári vadászkastély jelenleg az osztrák miniszterelnök nyári rezidenciája.

Ebben a szakaszban Neubergből az úgynevezett Kaisersteigon és a Karlgrabenen át a Schneealmon álló Schneealm házhoz érkezünk. Cserébe a néhol igen meredek kapaszkodókért ez a szakasz viszonylag rövid.

Utunk során megismerkedhetünk a környéken kiemelt szerephez jutó tájvédelemmel, valamint a tejtermelés és az állattartás szempontjából oly fontos hegyi legelők művelésével. A legelők fáradságos művelése nélkül a rajtuk folyó gazdálkodás rövid időn belül lehetetlenné válna. A hegyi legelőkön folytatott állattartásból származó sajtok, vajak és húsételek - amelyek kulináris szempontból mind egyedülálló termékek - éppen ezért kiemelkedő fontossággal bírnak a régióban.
 

Információ: Tourismusbüro Neuberg an der Mürz, tel.: +43 3857 8321
Szállásinfó: +43 664 249 5353

 

     

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

              

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

         

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

 

Hirdetés