Badacsony panoráma túra Túra

A Badacsony panoráma túra Túra hossza 10 Km. Az útvonal szintemelkedése 599 m, szintideje 4 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A Badacsonyt majd' mindenki láthatta már, aki a Balaton mellett nyaralt Tihany vonalától nyugatra, de van egy olyan gyanúm, hogy közelebbről jóval kevesebben ismerik. Pedig túralehetőségeket tekintve nincs oka szégyenkezni és akkor a panorámáról nem is beszéltem. Akár szintúton is körbe lehet járni, de van lehetőség combosabb emelkedőket is megmászni. Futóknak is ideális.

 

 

Itiner
A sárga turistajelzést a Badacsony vasútállomástól követjük a Park utca - Római út - Kisfaludy Sándor utca útvonalon. (Kocsival érkezők ezt a szakaszt akár ki is hagyhatják és leparkolhatnak óránként 300 Ft-ért a Kisfaludy ház után).

A sárga jelzést lecseréljük a pirosra és balra indulunk el, vagyis a Badacsony teteje jobb kézre fog esni. Ha ezt a jelzést követjük, nem nagyon tudunk eltévedni, mert a piros jelzés a Badacsony körüli panorámás szintút, teljesen megkerüli a púpot és visszatér a kiindulási pontra.

 

Badacsony panoráma túra ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Badacsony panoráma túra
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Mi viszont picit megvariáltuk és a hegy északi oldalán rátértünk a kék jelzésre (már a nyugati oldalon is találkoztunk a kék jelöléssel, de a Kőkapu és a panoráma kilátópont miatt érdemes még a piroson tovább menni, ahogy mi is tettük).

A kék jelölésről a "kilátópont" feliratú tábla alapján tegyél egy alig százméteres kitérőt, megéri. Nekem jobban is tetszett az innen elém táruló panoráma, mint ami fent várt a Kilátóban.

Szóval kövesd a kék túrajelzést, amíg beleütközöl a piros háromszögbe. Azon először balra fordulj, hogy megmászhasd a Kisfaludy kilátót. Körben belátható a vidék, bár a kilátó dizájnja picit börtönrácsra hajaz és akadályozza is a kilátást, legalábbis fotózásnál mindenképp.

 

Kék jelzés ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Kék jelzés
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Miután kibámészkodtad magad, menj vissza a piros háromszög jelzésen és kövesd addig, amíg újra megtalálod a piros turistajelzést.

Ezen visszatérsz a sárga jelzésre, ahonnan indultál és vissza is térhetsz a kiindulási pontra.

 

 

Hirdetés