Avdellero - Panagia Stazousa templom gyalogtúra Túra

Az Avdellero - Panagia Stazousa templom gyalogtúra Túra hossza 30 Km. szintideje 14 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ciprus területén található.
Hirdetés

 

Avdellero - Panagia Stazousa templom gyalogtúra

I. szakasz - I.7.

80698-E4-Sheet-I..jpg
80698-E4-Sheet-I..jpg
 

Ciprus az E4 európai hosszú távú gyalogtúra, a 11 hosszú távú gyalogtúra hálózatának legkeletibb szakasza, amely Gibraltárnál kezdődik és több ezer kilométeres útvonalon átvág Spanyolországon, Franciaországon, Svájcon, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Bulgárián, Görögországon, Krétán és Cipruson.

Az út Ciprusi szakasza a Larnaka repülőtértől a Pafos repülőtérig tart. Az útvonal átvág a Cape Gkrekon, hosszú vidéki tájon áthaladva fel a Troodos hegységbe és le az Akamas régióhoz, kivételes szépségű tájakat és jelentős ökológiai, történelmi, kulturális és tudományos értékű területeket jár be.

Az egy menetben túl hosszú útvonal elsősorban természetjáró túra, amely kihagy egyes szép tájakat és fontos kulturális látnivalókat, de jól bemutatja Ciprus jellegzetességeit.

Túra leírása:
A túra utolsó része Avdellero faluból indulva ereszkedik az Archangelos Kolostor felé a Megali Moutti erdőn át (magasság: 240 méter) Ezután a Koshi aluljárón át keresztezi a Larnaka - Lefkosia A2 autópályát, felkúszik a Moutti tou Zygou erdő felé (magasság: 270 méter) és áthalad Kalo Horio és Klavdia falukon, hogy a Panagia tis Stazousas Templomtól nyugatra érjen véget. A növényzetet kalábriai fenyő, aleppó fenyő, mediterrán galagonya, eukaliptusz, akác, nádfélék, kakukkfű, tövises vérfű és lótuszfák alkotják. A terület geológiája a a Troodos ofiolitos egység lávapárnáiból, umbrából, krétából, homokból és kavicsból áll.

 

 

 
81134-Log-.jpg
81134-Log-.jpg

További információk:
Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal
Budapest, Dorottya u. 3.
tel: 2666-044
fax: 2666-043
ciprusinfo@t-online.hu
Hirdetés