Apriachi templomút Túra

Az Apriachi templomút Túra hossza 6 Km. Az útvonal szintemelkedése 434 m, szintideje 2 Óra 30 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A hegyvidéki földművelés kulturális örökségének egyedülálló jelképeként állnak itt az apriachi fa malmok a Hohe Tauern Nemzeti Parkban. A festői épületegyüttes a tanúja, hogy 1500 m felett is volt gabonatermesztés!

Túra kezdete: „Appriachen Stockmühlen” parkoló


Itiner

1. Az apriachi autóút mentén fekvő parkolóból már jól láthatóak a malmok. Egy rövid, kissé meredek úton pár perc alatt juthatunk fel és ugyanezen az úton érhetünk vissza. 

2. Az úttól balra (a leereszkedés irányából nézve) a pataktól lefelé érdemes betérni a Mentlhofba.

3. A túraútvonal a Mentlhofba vezető út és az Apriarcher Landstrasse mentén Mitten irányába halad. A Mentlhof után kb. 1 km-re jobbra elágazik a túraút, ami rendezett mezőgazdasági területen vezet keresztül egészen Döllachig

4. Az „Appliachi templomút” mentén halad az Alpe-Adria-Trail 2. szakasza, amelyet ennek megfelelő jelölésekkel láttak el.

Hohe Tauern Nemzeti Park Forrás: Natur aktiv NPHT © Kärnten Werbung, Fotograf: Franz Gerdl
Hohe Tauern Nemzeti Park
Kép forrása: Natur aktiv NPHT © Kärnten Werbung, Fotograf: Franz Gerdl


Az író tippjei:
az Appriachból Döllachba vezető túra ideálisan összeköthető a Tauerngold-kiállítás megtekintésével a Putzenhofban. (Nemzeti Park Karintia Kártyával ingyenesen látogatható) 

Megközelítés: Heiligenblutból a Grossglockner Magashegyi úton a Fleißkehre nevű kanyarig kell felhajtani (első elágazás a Großglockner Magashegyi úton a fizető kapu előtt) majd jobbra fordulva az Appriachi utat követve juthatunk el Appriachig.

Tömegközlekedés: Döllachban a buszmegállóban naponta többször állnak meg a távolsági buszok.

Túra végcélja: Döllach

Író és forrás:
Író: Nationalpark-Region Hohe Tauern
Létrehozva: 2010.06.22.
Módosítva: 2017.05.07.
Forrás: Kärnten Hohe Tauern

Hirdetés