Anna Alm téli túra Túra

Az Anna Alm téli túra Túra hossza 9 Km. Az útvonal szintemelkedése 410 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Csupa látvány - kicsi erőbefektetés

Az Anna Alm túrát télen-nyáron ajánljuk mindazoknak, akik egy nem túl hosszú és nem túl megerőltető, ámde annál látványosabb kirándulást szeretnének tenni Mostviertel hegyei között.

Mi télen vállalkoztunk erre az oda-vissza kb. 9 km hosszú túrára, amelyet kisebb hó esetén sima túrabakancsban, nagyobb hóban hótalppal vagy akár túrasível is végigjárhatunk. A túra célpontja az Anna Alm hütte, amely az annabergi síterepen található. Így aki túrasí léccel túrázik fel ide, némi energiautánpótlást követően már csatolhat is és csúszhat lefelé. Az útvonal népszerűségét bizonyítandó, az erdőből folyamatosan bukkantak ki a sítúrázók, akik az Anna Alm körül gyülekeztek végül egy kis pihenőre.

A hüttében a csúcsszezonban egy szöget sem lehet leejteni, ezért az egyszerűbb ételekért be sem kell tolulnunk a házikóba, rögtön a kinti padok mellett kiszolgálnak bennünket főtt virslivel, tormával és mustárral, vagy akár hatalmas lekváros fánkkal is.

Panoráma-út az Anna Alm felé Forrás: www.mozgasvilag.hu
Panoráma-út az Anna Alm felé
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

 

Itiner

1. Puchenstuben felől, a 28-as számú Puchenstubner autóútról érkezve, az Ötscherblick parkolóban állunk meg, ahonnan Anna Alm túránkat indítjuk.

2. A parkolóban feltűnő információs tábla jelzi a turistaút elejét, valamint amint közelebb lépünk, megpillantjuk az első útjelző táblát is Anna Alm irányába. A táblákon kívül a fákra festett kék színű jelzést kell majd követnünk.

3. Az ösvény első szakasza kissé kaptatós, amely a későbbiekben elnyújtottabbá válik, így kényelmesebbé téve az utat felfelé. Menet közben nagyjából nincs is más dolgunk, mint a kék jelzést követnünk és gyönyörködni a fokozatosan elénk táruló táj látványában, amelyen haladva egyre jobban hagyjuk magunk mögött a fenyőerdőt, ahogy a hegygerincre érünk. Az ösvényen egy-két elágazás van csak, nagyjából végig egyenesen kell haladnunk, sehol nem kell kanyarodni vagy letérni a fő csapásirányról. 

4. A helyes úton való haladást a kék jelzéseken kívül útjelző táblák is segítik, sőt az út felénél egy újabb információs tábla mutatja meg, hol is tartunk éppen.

5. Az ösvény utolsó harmadában egy fennsíkra érünk ki, ahol kirajzolódik előttünk az Anna Alm hütte, visszatekintve pedig az Ötscher és a Gemeindealpe csúcsai uralják az igazán festői képet.


Az Anna Almhoz közeledve megpillantjuk az Ötscher és kicsivel mögötte balra a Gemeindealpe csúcsait Forrás: www.mozgasvilag.hu
Az Anna Almhoz közeledve megpillantjuk az Ötscher és kicsivel mögötte balra a Gemeindealpe csúcsait
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

 

Hirdetés