Alpe-Adria-Trail 4. szakasz: Marterle - Stall

Az Alpe-Adria-Trail 4. szakasz: Marterle - Stall hossza 11 Km. Az útvonal szintemelkedése 119 m, szintideje 4 Óra 30 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Javasolt időszak: május - október

Útminőség:
- aszfalt 3.3 km
- út 1.4 km
- ösvény 3.7 km
- ismeretlen: 2.3 km
- utca: 0.4 km

Egy alapvetően lejtős túrára kell készülnünk, mely a régi zarándokút mentén halad: a "Marterle"-től a romantikus legelőkön és a hűs erdőkön túrázunk végig egészen a Möll völgyében elterülő Stallig. Utunk részben erdei utakon, régi csapásokon és erdőkön vezet keresztül.

Tipp: az Alpe-Adria-Trail útvonalán gondtalanul túrázhatunk! Az Alpe-Adria-Trail többszörösen kitüntetett foglalási központja mindenben segít nekünk. Minden egyes szakaszt akár egyéni igényeknek megfelelően szervez meg. Az első nyolc szakaszon a Nemzeti Park csomag keretében csomagszolgálat, transzferek és ellenőrzött minőségi védjeggyel rendelkező szálláshelyek állnak rendelkezésre.

Információ és foglalás:
Alpe-Adria-Trail Karintiai Foglalási Központ
"Ihre Engel und Experten am Trail"
info@alpe-adria-trail.com
www.alpe-adria-trail.com/de/buchungscenter


Mint az előző szakaszban, most is a régi zarándokutat követjük. Még ma is évente egyszer - július végén -megrendezik a Jakab zarándoklatot Stall és Marterle között.

A túra kiinduló pontja: Marterle zarándoktemplom
A túra végpontja: Stall a Möll völgyében
 


Itiner

1. Csak rövid ideig követjük Marterletől az erdei utat, mert hamarosan jobbra kanyarodunk egy nehezen észrevehető mezei útra. Többnyire enyhén lejt az út, erdőn és alpesi legelőkön vezet az utunk. Kutyát mindenképpen pórázon vezessünk!

2. Miután elérkezünk egy újabb erdei úthoz, egy ideig ezt fogjuk követni. Egy fából épült kútnál jobbra elkanyarodunk és levágjuk az út néhány kanyarulatát.

Alpe-Adria Trail Forrás: (c) Kärnten Bad Kleinkirchheim Sommer 2012 Kärnten Werbung, Fotograf: Franz Gerdl
Alpe-Adria Trail
Kép forrása: (c) Kärnten Bad Kleinkirchheim Sommer 2012 Kärnten Werbung, Fotograf: Franz Gerdl


3. A következő jobb kanyarban elhagyjuk ezt az utat és egy csapáson egyenesen megyünk tovább az erdőben.
A Schwersberg közelében lévő Prisker birtoknál kicsit meredekebben ereszkedünk lefelé és egy műútra érkezünk. Ezt elhagyjuk azonban és a régebbi korok óta használt gyalogúton megyünk tovább a Loisengraben mellett, míg ismét a műútra nem érünk. Ezt ismét elhagyjuk és az utolsó szakaszon az autóút mellett egy gyalogúton haladunk a völgy felé. Így érkezünk el Stall templomához. 


A szerző javaslata:
 A nap fáradalmai után érdemes egyet lazítani Stall szabadtéri strandján

Biztonsági figyelmeztetés: az útvonal ugyan nem nehéz, de csapás az erdőben helyenként keskeny. Nem árt, ha van tapasztalatunk és szédülés nem zavar bennünket 

Megközelítés:
- a Mölltal főúton (B106) Witschdorf (Rangersdorf település) felé. Innen 12 km hosszú, aszfaltozott úton jutunk el Martele felé. 

Parkolás: a zarándoktemplom mellett, illetve az éttermeknél, valamint a Rangersdorfer Hütte und a Marterle fogadónál lehetséges a templom közelében. 

Tömegközlekedés: naponta többször közlekednek buszjáratok Spittal/Drau ill. Lienz felől Stallba. Menetrend: www.postbus.at. A Nemzeti Park busza is közlekedik Marterlehez.

 

Szerző és forrás:
Szerző: Hohe Tauern - die Nationalpark-Region in Kärnten
Létrehozbva: 2012.03.26.
Módosítva: 2017.05.07.
Forrás: Kärnten Werbung GmbH – AlpeAdriaTrail

Hirdetés