Mauna Trekker 2 Hír

2017/10/20
Hirdetés

Mindig örömmel tölt el, ha az outdoor piacon hazai gyártású terméket látok. Szerencsére a bakancsok között is akad ilyen. A Mauna termékeit napjainkban többek között a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai is viselik nap-mint-nap, de korábban Erőss Zsolt is ilyen márkájú lábbeliben indult a hegyek fele.

A Trekker a kínálat könnyed kiránduló, túrabakancsa. Talpazata lágy, B-kategóriájú, ezáltal könnyed benne a lépés, viszont technikásabb, sziklásabb terepen már kevésbé jó. Vibram talpa jó tapadást biztosít nedvesebb körülmények során. Nincs felgumírozva sem az orr, sem a sarok része, ezért használata során érdemes odafigyelni, nehogy belerúgjunk például egy éles sziklába és ezáltal kivágjuk a bőrt.

A Vibram (a mozaik márka név az anyag kitalálójának nevéből ered: Vitale Bramani - alapítva 1937.) talpazat, összetételének köszönhetően kellő tapadást biztosít a nedvesebb sziklákon is, ezáltal téve biztonságosabbá lépéseinket. 

A felső rész két darab 2 mm-es hidrofób bivaly- ill. marhabőr-nubuk bőrből lett összevarrva – klasszikus formájú és kinézetű lábbeli. Bélése membrános textil, így a bakancs vízálló és lélegző - karbantartásánál erre figyelni kell!

Szára közepesen magas, vastagon szivacsozott. Fémbújtatós fűzésű. A 6 pár bújtató nem fut végig fel a szár tetejéig - a felső kettő akasztós. Súlya 688 gramm (fél pár). A dobozában találunk egy Tarrago Dubbin waxot is! 
Hirdetés