Hanwag Alaska GTX túrabakancs

2016/10/18
Hirdetés
Egy klasszikus formájú és modern kialakítású közép-magashegyi túrabakancs. Robosztus és magasszárú kialakítása révén tökéletes választás több napos, sziklás-köves terepen vezető, nagy hátizsákos túrákra. A bőr felső rész  megfelelő karbantartás mellett hosszú időre hű társ, jó waxolással vízálló.  A Gore-Tex membrános bélés a megfelelő szellőzés és vízállóság biztosítása révén kellemes komfortot biztosít lábfejünk számára.
A Vibram (a mozaik márka név az anyag kitalálójának nevéből ered: Vitale Bramani - alapítva 1937.) talpazat,  összetételének köszönhetően  kellő tapadást biztosít a nedvesebb sziklákon is, ezáltal téve biztonságosabbá lépéseinket. Nagy, blokkos bütykei pedig extra lépésbiztonságot adnak, mivel jól kapaszkodnak a sziklaperemekbe.
Én a klasszikus belsejű testvérét, a Yukont már sok éve nyúzom, és bizony nagyon strapabíró társ. Bár nehéz, az a nagy tartás, amit lábamnak ad a technikás terepeken, nagy hátizsákkal a hátamon, feledteti ezen hátrányát. A magas oldalfal felgumírozás kellően védi a puhabőrt az éles szikláktól. 

 
Tulajdonságok - Gore-Tex – membrános, vízálló és szellőző bélés, a szárán és nyelvén felül-belülről puha bőrrel fedve 
- Talpa Vibram Fuora – szellősebben elhelyezett, sarkos, élekkel határolt mintájú
- Talpa keskeny profilú, merev (B-C) és magasépítésű – technikás terepen előny
- Hágóvas kompatibilis kialakítás
- Magasan gumírozott oldalfal – mely védi a bőrt az éles szikláktól
- A felső része két darabból álló Nubuk bőr – kivétel a fekete színű kivitel, ami puha bőr
- Fűzése nagyon feszes, jól lábra állítható illeszkedést biztosít – kifejezettem sok, összesen 9 pár bújtató van rajta: 5 pár fémbújtató alul (1 pár normál, 4 pár golyós), 4 pár akasztós fűző a felső részen
- A szár felső része kívül-belül szellőző nyílásokkal ellátva
- A talpbetétje kivehető, jól szellőző, kemény és vastag
- Az achillesnél lépést könnyítő kivágás található
- Tömege 1750 gramm (párban)
A Hanwag hivatalos oldala
Hirdetés