Hanwag Yukon túrabakancs

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2016/10/18
Hirdetés

Ez a modell az Alaska klasszikus formájú és kivitelű testvére, vérbeli közép-magashegyi túrabakancs. Robosztus és magaszárú kialakítása révén tökéletes választás több napos, sziklás-köves terepen vezető, nagy hátizsákos túrákra. Nagy tartást adhat lábunknak a technikás terepeken. Külseje és bélése is – eltérően nagy testvérétől – bőr. Megfelelő karbantartás mellett hosszútávon hű társ és jó waxolással vízállóvá tehető.

A Vibram (a mozaik márka név az anyag kitalálójának nevéből ered: Vitale Bramani - alapítva 1937.) talpazat, összetételének köszönhetően kellő tapadást biztosít a nedvesebb sziklákon is, ezáltal téve biztonságosabbá lépéseinket. Nagy, blokkos bütykei pedig extra lépésbiztonságot adnak, mivel jól kapaszkodnak a sziklaperemekbe.

Magam részéről már sok éve nyúzom, és bizony nagyon strapabíró társ. Bár nehéz, az a nagy tartás, amit lábamnak ad a technikás terepeken, nagy hátizsákkal a hátamon, feledteti ezen hátrányát. A magas oldalfal felgumírozás kellően védi a puhabőrt az éles szikláktól. 

 

Hanwag Yukon
Hanwag Yukon
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Tulajdonságok

- Puha bőr bélés

- Talpa Vibram Fuora – szellősebben elhelyezett, sarkos, élekkel határolt mintájú

- Talpa keskeny profilú, merev (B-C) és magasépítésű – technikás terepen előny

- Hágóvas kompatibilis kialakítás

- Magasan gumírozott oldalfal – mely védi a bőrt az éles szikláktól

- A felső része két darabból álló Nubuk bőr – kivétel a fekete színű kivitel, ami puha bőr

- Fűzése nagyon feszes, jól lábra állítható illeszkedést biztosít – kifejezettem sok, összesen 9 pár bújtató van rajta: 5 pár fémbújtató alul (1 pár normál, 4 pár golyós), 4 pár akasztós fűző a felső részen

- A szár felső része kívül-belül szellőző nyílásokkal ellátva

- A talpbetétje kivehető, jól szellőző, kemény és vastag

- Achilles résznél az Alaska-tól eltérően nincs lépés könnyítő kivágás, de az alacsonyabb szára miatt nincs is rá szükség

- Tömege 1640 gramm (párban)

A Hanwag hivatalos oldala
Hirdetés
Hirdetés