Hanwag Sendero Lady GTX surround női túrabakancs

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2016/10/17
Hirdetés

A legizgalmasabb bakancs

A Sendero a Hanwag Gore-Tex Surround membrános családjának egyik női darabja.

Mi az a Gore-Tex Surround?

A nevében adódóan teljesen körbeöleli a membrán a lábat, így a talpunk alatt is az található. A hagyományos bakancsoknál a membránt ezen a részen összevarrják vagy egyáltalán nem teszik be, így a bakancs alulról elázhat. 

Minek a vízállóság alul, ahol véd a talp?

Első körben mi is ezt a kérdést tettük fel. Kis gondolkozás nélkül is ugyes marketinghúzásnak tűnik csupán a technológiai újítás. Közelebbről megnézve és átgondolva azonban más a helyzet. Adja magát egy hagyományos bakancs, amit strapabírónak terveznek. Oldalt megerősítik, talán körbegumírozzák. Ettől jó nehéz lesz és a talp és a felsőrész közé a beszivárgást hosszú távon nem oldják meg. Ezen felül a talp szellőzése szinte kizárt.

A Suuround rendszer ebben segít. Mivel a felsőrész körben vízállóvá vált, a bakancs szerkezete innovatív megoldásokra ad lehetőséget. Elérhető a lyukacsos és egyben kiválóan szellőző talp. Trekking, könnyű bakancsok esetében egészen a talpig használható a könnyű, jól szellőző textil.

Ez történt a Hanwag Sendero esetében is. A textil egészen a talpig ér, így teljes egészében szellőzik. Ezt továbbá összhangba hozták a betéttel is. A talpbetét ugyanis a legjobban szellőző darab amit a felhozatalban láttunk. Ezen felül vastag is, ami a vékony talppal kiegészülve kellő komfotot ad. Ha a talpbetét és a külső részt megfigyeljük, akkor már oda is ítélhetjük a

Legjobban szellőző és legkönnyebb bakancs címet

A talpbetét alá és onnan kifelé ugyanis könnyedén áramolhat a levegő, ami hagyományos bakancsoknál nem megoldott. Fűzűrendszere is elnyerte a tetszésemet. Bár a rüsztön textil ringlivel operál, de a bokánál jó mélyen elhelyezett szorítós, fémbújatóval rögzíthetjük a sarkunkat.

Tulajdonságok:

- Gore-Tex Surround (membrános, vízálló és szellőző) bélés

- Talpa tetszetősen alacsony profilú, szellősen "bütyközött" inkább futócipő talp

- A felső része textil és hasított bőr

-  A száron fémakasztókban bújtatott fűzés

- A szára kívül-belül szellőző nyílásokkal ellátva

- A szára belülről puha bőrrel fedett, nagyon komfortos tapintású

- A talpbetétje kivehető, jól szellőző, kemény és vastag

- Az achillesnél a keményebb bár borítás kivágást és puhabőrt kapott, amitől picit könnyebb benne lépni

A Hanwag hivatalos oldala
Hirdetés
Hirdetés