Hanwag Sendero Lady GTX surround női túrabakancs

2016/10/17
Hirdetés
A legizgalmasabb bakancs A Sendero a Hanwag Gore-Tex Surround membrános családjának egyik női darabja.
Mi az a Gore-Tex Surround? A nevében adódóan teljesen körbeöleli a membrán a lábat, így a talpunk alatt is az található. A hagyományos bakancsoknál a membránt ezen a részen összevarrják vagy egyáltalán nem teszik be, így a bakancs alulról elázhat. 
Minek a vízállóság alul, ahol véd a talp?
Első körben mi is ezt a kérdést tettük fel. Kis gondolkozás nélkül is ugyes marketinghúzásnak tűnik csupán a technológiai újítás. Közelebbről megnézve és átgondolva azonban más a helyzet. Adja magát egy hagyományos bakancs, amit strapabírónak terveznek. Oldalt megerősítik, talán körbegumírozzák. Ettől jó nehéz lesz és a talp és a felsőrész közé a beszivárgást hosszú távon nem oldják meg. Ezen felül a talp szellőzése szinte kizárt.
A Suuround rendszer ebben segít. Mivel a felsőrész körben vízállóvá vált, a bakancs szerkezete innovatív megoldásokra ad lehetőséget. Elérhető a lyukacsos és egyben kiválóan szellőző talp. Trekking, könnyű bakancsok esetében egészen a talpig használható a könnyű, jól szellőző textil.
Ez történt a Hanwag Sendero esetében is. A textil egészen a talpig ér, így teljes egészében szellőzik. Ezt továbbá összhangba hozták a betéttel is. A talpbetét ugyanis a legjobban szellőző darab amit a felhozatalban láttunk. Ezen felül vastag is, ami a vékony talppal kiegészülve kellő komfotot ad. Ha a talpbetét és a külső részt megfigyeljük, akkor már oda is ítélhetjük a
Legjobban szellőző és legkönnyebb bakancs címet
A talpbetét alá és onnan kifelé ugyanis könnyedén áramolhat a levegő, ami hagyományos bakancsoknál nem megoldott. Fűzűrendszere is elnyerte a tetszésemet. Bár a rüsztön textil ringlivel operál, de a bokánál jó mélyen elhelyezett szorítós, fémbújatóval rögzíthetjük a sarkunkat.
Tulajdonságok: - Gore-Tex Surround (membrános, vízálló és szellőző) bélés
- Talpa tetszetősen alacsony profilú, szellősen "bütyközött" inkább futócipő talp
-  A felső része textil és hasított bőr
-  A száron fémakasztókban bújtatott fűzés
- A szára kívül-belül szellőző nyílásokkal ellátva
- A szára belülről puha bőrrel fedett, nagyon komfortos tapintású
- A talpbetétje kivehető, jól szellőző, kemény és vastag
- Az achillesnél a keményebb bár borítás kivágást és puhabőrt kapott, amitől picit könnyebb benne lépni
A Hanwag hivatalos oldala
Hirdetés