Thule Stir 20 hátizsák teszt Hír

Thule Stir 20 hátizsák teszt Hír

Házi Bernadett
Házi Bernadett
2016/06/13
A jól elrejtett, ám kézre eső megoldásokkal és meglepetésekkel teli kis hátizsák mindenkit levesz a lábáról.
Hirdetés

Kezdjük ott, hogy a teszt elején értelmetlenül bosszankodtunk azon, hogy miért nincs ezen a hátizsákon összekapcsolható deréköv, mígnem a túra felénél addig matattunk és nézegettük, mígnem megtaláltuk őket egy nagyon ötletesen megoldott kis rejtett zsebben.. Na ekkor csaptunk a homlokunkra, hogy jaj, de h*lyék vagyunk!


A Thule Stir 20 hátizsák már első ránézésre is egy izgalmas megoldásokkal teli, egyáltalán nem hétköznapi hátizsák benyomását kelti.

 

Formabontásból csillagos ötös!

Az eddig még nem ismert légáteresztő hátrész megoldástól kezdve az érdekesen záródó nagy rekeszig, a táska kialakítása mind-mind arra enged következtetni, hogy a tervezők igencsak végiggondolták, hogy miben legyen ez a 20 literes hátizsák teljesen más, mint hasonló méretű versenytársai. Avagy ők is túráznak eleget ahhoz, hogy tudják mik azok az apró részletek, amik egy túrázó életét megkönnyítik vagy adott esetben épp ellenkezőleg: ezek hiánya megkeseríti azt.

Amikor először kézbe kaptuk, csak forgattuk, hogy vajon mely sportághoz passzolhat a leginkább, mert egyedi jellegéből adódóan ez a megállapítás sem volt teljesen egyértelmű.

Thule Stir 20 hátizsák Forrás: www.mozgasvilag.hu
Thule Stir 20 hátizsák
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!


Kényelem

A hátizsák legkülönlegesebb eleme a lélegző hátpanel, amely szerkezetileg lukacsos hálóval bevont, cikk-cakk irányú levegős cellákból áll. Ez az érdekes kialakítás az izzadás elkerülése érdekében a vállpántokon is végigfut.

Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy rendesen megpakolt hátizsák esetében sem kell a hátunk illetve a vállunk beizzadásával számolnunk, amely egy olyan előny, amelyet kevesen cserélnénk le ennél kevésbé hatékony megoldásokra.

Ugye mindenki emlékszik arra, amikor korábbi kirándulásaink alkalmával a táskát a hátunkról levéve, bizony a pólónk igencsak átizzadt és ez a nedves érzés a vállunkon is érezhető volt. Nos, mostantól ennek vége, a Thule Stir 20 hátizsák használatával nincs több izzadságcsík, hátmegfázás és olyan esetek, amikor inkább le sem vesszük a hátizsákot, csak hogy ki ne hűljön rajtunk az izzadt póló.

További egyedi megoldásként figyelhetjük meg a táska záródását, amely szintén szakít a hagyományokkal. A könnyű és gyors nyitás-zárás funkciót a fő rekeszen egy hosszított füllel ellátott behúzózsinórral oldották meg, amely előtt egy sima patenttel záródó kisebb rekesz is helyet kapott. Miután a fő rekeszt behúztuk, a háromszög alakú fület áthajtjuk az egész táska felett és a hátrészre applikált fém fülbe egyszerűen csak beakasztjuk. És hogy miért is jó ez? A cipzár kiküszöbölésével csökkenthető az örökös nyitás-zárásból eredő meghibásodások lehetősége, megnövelve ezzel a táska élettartamát. 

Praktikussági okokból a kis rekeszre és a beakasztható fül fölé egy-egy további vékony kis fül is került, amely lehetővé teszi hogy a táskát egyszerűen csak kézben fogva vigyük, ha éppen a helyzet úgy kívánja meg.

Thule Stir 20 hátizsák Forrás: www.mozgasvilag.hu
Thule Stir 20 hátizsák
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!


Pakolhatóság

A hátizsák viszonylagos kicsi mérete ellenére a fő rekesz mellett számos nagyon hasznos kis rejtett zsebbel rendelkezik. Az elülső rekesz például olyan dolgok tárolására hivatott, amelyeket sűrűbben használunk egy-egy túra folyamán. Legyen az cserepóló, sál, kesztyű, vagy akár esőkabát, az ide mind befér és nem kell feltúrni érte a táska teljes tartalmát. 

A két oldalsó, gumival ellátott zsebben kulacsot, térképet és apróbb tárgyakat is gond nélkül elhelyezhetünk. A táska elején végigfutó erős szalagcsík pedig karabínerrel rögzíthető kisebb tárgyak felszerelésére is alkalmassá teszi, mint pl. a villogó.

A fő rekesz felső részén pedig egy extra kis cipzárral ellátott zseb szolgálja az értékek elhelyezését, mint. pl. pénztárca, jegyek, útlevél stb. E mellett pedig a camelbak csövének kivezető nyílását is megtaláljuk itt, amely lehetővé teszi, hogy a kulacsban felmelegedő víz helyett, camelbakból érkező, hűvös vízzel oltsuk szomjunkat.


Thule Stir 20 hátizsák Forrás: www.mozgasvilag.hu
Thule Stir 20 hátizsák
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

Extrák

A táska bal vállpántjára került a második cipzárral ellátott zseb, amelybe bármilyen méretű telefonunk is simán beleillik, ugyanis az elasztikus, könnyen nyúló anyagból kialakított zsebbe mindenféle feszülés nélkül passzol.

Mondanunk sem kell továbbá, hogy a mellkaspántok magassága a csúszkával egyszerűen állítható, de ezt már szinte nem is kell az extrák közé sorolnunk, hiszen a legtöbb profi hátizsáknál ez már alapfeltétel.

Na és most jön az a bizonyos derékpánt, amely úgy elbújt, hogy először észre sem vettük. Ennek az az oka, hogy a derékpánt tároló zsebe a légáteresztő hátpanel mögött helyezkedik el és első ránézésre ez a funkció szinte teljesen észrevehetetlen.

 

Egyetlen hátrányaként említenénk meg, hogy nincs hozzá esővédő.

 

Összességében..

Számunkra ez a hátizsák a ma oly divatos minimál dizájnt testesíti meg, amely az apró és kifinomult elemekre helyezi a hangsúlyt, mindezt úgy, hogy feltünésmentesen és hivalkodás nélkül szolgálja kényelmünket, ezzel együtt a mozgás szabadságát és komfortját nyújtja számunkra.

 

Hirdetés