Thule gyerekhordó hátizsák

Thule gyerekhordó hátizsák

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/05/19
Csomagod az utódod - Thule Sapling Elite
Hirdetés

Akár a gyerkőcöt, akár az élelmiszer utánpótlást folyamatosan adagoló kisnövésű Sherpádat vinnéd magaddal túrázni, a Thule Sapling Elite gyerekhordozó túrahátizsák jó választás... bár mi most inkább az előbbi aspektusban vizsgáljuk.

A Thule Sapling Elite-vel fél éves kortól maximum 22 kilogrammos állapotáig cipelheted magaddal a gyerkőcöt (persze ez utóbbi esetben már a csomagokra más megoldást kell találnod).

 

Thule Sapling Elite gyerekhordozó túrahátizsák
Thule Sapling Elite gyerekhordozó túrahátizsák

 

Kényelem, komfort

Az utas kényelméről az állítható ülésmélység, a párnázott ülőtér és három pontos biztonsági öv, lábtartó kengyelek, valamint felszerelhető naptető gondoskodnak. Persze a hátizsák viselőjére is gondoltak a tervezők, azért vastagon, de határozottan párnázott vállpántok és állítható magasságú deréktámasz, valamint derékpántok teszik komfortossá az utód cipelését. Nyilván nem veszik le a terhet rólunk teljesen, de pontos beállítással optimálissá tehető a súlyeloszlás. Azok számára, akiknek nem nőtt szem a tarkójára, az oldalzsebbe bújtatott tükör szolgál visszapillantóként.

 

Beszállás, elindulás és a kiszállás

A kritikus fel- és levételt az integrált, kitámasztható lábak segítik, amik megakadályozzák a hátrabukást. Jellemző nehézség, hogy miközben kiemelnéd az apró utast, vele együtt emeled a hátizsákot is. A Thule Sapling Elite egy tépőzáras, lenyitható "taposókával" is rendelkezik, amire rálépve ez a probléma nem létezik többé, de ugyanezt a problémát küszöbölheted ki az oldalsó hevederek kioldásával és oldalról kivétellel is. A beszállásnál a viszonylag alacsonyan elhelyezkedő biztonsági öv csatok bekapcsolása okozhat csak némi kényelmetlenséget, ha tisztes pocakkal is rendelkezik a csemete.

 

Thule Sapling Elite gyerekhordozó túrahátizsák Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Thule Sapling Elite gyerekhordozó túrahátizsák
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

Tárolás

A gyerekeden (vagy másén) kívül egyéb csomagot is szállíthatsz (a táska terhelhetősége 22kg). Erre a termetes oldalzsebek, az utasülés előtti ivótasak rekesz, az utastér alatti tároló, plusz a - nem mellesleg - levehető és önmagában is használható hátizsák ad lehetőséget. Összességében a tároló rekeszekbe egy egész napos túrára elegendő elemózsia, vihar, vagy lehűlés esetére a melegebb vízhatlan kabát és - szobatisztaságtól mentes utas esetén - tisztasági csomag is kényelmesen elfér. Az ivótasakból pedig az utas és a teherhordó is szürcsölhet.

 

 

Túrafüggő, kisgyermekes szülőknek életmentő darab.

 

Hirdetés