Szuper őszi kerékpáros és túra ajánlatok Burgenlandban Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/10/16
Az ősz sem telhet el mozgás nélkül, különösen Burgenlandban nem: a kerékpárutak és túrautak érik egymást, sportolásra csábítva az ide érkezőket.

Mi lehetne annál szebb, mint gyalogosan felfedezni a Seewinkel és Weinidylle közötti vonzó vidéket? A Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park és a burgenlandi természetvédelmi területek nem csak a természet intenzív élményét kínálják, hanem kiváló turisztikai infrastruktúrával is támogatják a kirándulókat. Megfelelően jelölt és kitáblázott kerékpáros- és túraútvonalak, valamint hangulatos pihenőhelyek tarkítják a tájat, melyeknek csábító velejárója a helyi fogadókban való feltöltődés.

 

 

Bringázás ősszel Burgenlandban Forrás: www.burgenland.info
Bringázás ősszel Burgenlandban
Kép forrása: www.burgenland.info

 


Fel a magaslesre!

A Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Parkban számtalan kilométernyi csendes ösvény vár a felfedezésre. A Nemzeti Park Információs Központ Illmitzben minden korosztályú felfedező segítségére van a 95 négyzetkilométeres természetvédelmi terület felfedezésében - információs anyagok, túratérképek, növényhatározó, videók és információs táblák állnak az érdeklődők rendelkezésére. Speciális "to do" listák és magaslesek segítségével figyelhető meg a mintegy 300 madárfaj a Zicklacke környékén Illmitz közelében, Langen Lacke-nél Apetlonban, Weiden partmenti szakaszain, vagy a Hanság lápos vidékén Andaunál.

Eisenberg szőlővidék Forrás: (c) Burgenland-Tourismus_steve.haider.com
Eisenberg szőlővidék
Kép forrása: (c) Burgenland-Tourismus_steve.haider.com

 

Natúrpark élmények, kerékpáros és túratippek

A 6 burgenlandi természetvédelmi park területén számos élmény-túraútvonal, vezetett túra és rendezvény vár, hogy megismerkedhess a burgenlandi táj sokszínűségével. A természeti parkokban eltöltött élményekkel teli pillanatok után pedig megpihenhetünk az autentikus boros pincékben, vagy a családi gazdaságok egyikében, ahol regionális étel- és ital különlegességeket kínálnak a gazdák.

A "Naturparkerlebnisse 2018" kiadvány tartalmazza a teljes idei kínálatot: ajánlatok és rendezvényprogramok, valamint számos kirándulási, túrázási és kerékpártúra tipp - amely az ARGE-nál ingyenesen igényelhető.

 

Őszi kerékpártúrák a Fertő tó vidékén

A napsütötte tartomány több mint tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket. A kínálat a kényelmes családi útvonalaktól a sportos versenypályákon át egészen az izgalmas hegyi kerékpáros ösvényekig terjed. Egyedül a Fertő tó régiójában 30 kerékpárút összesen 1000 kilométernyi hosszúságban kínál önfeledt élményeket, köztük természetesen a híres tókerülő kerékpárút.

A Rosalia régiót híressé tevő eperföldek között vezet a Rosalia kerékpárút, amely elhalad többek között Fraknó vára mellett is.
 

 

A napsütötte Közép-Burgenland dimbes-dombos vidékén öt nagyszerű hegyi kerékpáros ösvény várja a kikapcsolódni vágyókat. A dél-burgenlandi Rába–Őrség–Goričko Natúrparkban a Háromország kerékpárút csábít izgalmas felfedezőtúrára. Emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik – kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal.
 

Az idei tél legnagyobb kihívása: 24 órás Burgenland Extrém Túra!

2019. január 25-én veszi kezdetét Európa legnagyobb téli extrém kihívása, amely már jópár éve igazi sláger a téli túrázók és ultrafutók körében. Az esemény minden évben valami újat is ad, jövőre sem lesz ez másként: egy újabb távval bővül a kör.
 

 

24 órás Burgenland Extrém Túra rajtpillanatok Forrás: www.24stundenburgenland.com
24 órás Burgenland Extrém Túra rajtpillanatok
Kép forrása: www.24stundenburgenland.com

 

Mozgásra akarjuk bírni az embereket és szeretnénk nekik a jóleső fáradtság érzésének újbóli felfedezését biztosítani. Önként elmenni a határainkig, a határaink ismerését is jelenti.

A 24 órás Extrém Túra kaland és út új tapasztalatok felé és ösvény önmagadhoz.

 

Hegykő "Memorial Trail"

Az Oggauból induló 120 km és az Apetlonból induló 60 km-es távok mellett 2019-ben egy új, magyarországi rajthely is megjelenik a programban a Vasfüggöny 30 éves leomlásának tiszteletére. Az új táv 80 km hosszú lesz, Hegykőről Oggauba tart és a "Memorial Trail" névre hallgat.

A Szervezők számára ennek a távnak a megrendezése kivételes jelentőséggel bír, hiszen a sport és mozgás öröme mellett képletesen megjeleníti a határokon átívelő új barátságok kialakulásának lehetőségét is.


"Golden Walker" táv az idősebb generáció részére

Kialakításra kerül egy külön rajthelyszín is Nezsiderben az idősebb korosztály számára, amely lehetővé teszi, hogy 30 km hosszú távon a nagyszülők, gyerekek és ifjak együtt éljék át a kaland élményét. A "Golden Walker" névre keresztelt táv egy olyan új ajánlat a 60+-os résztvevők számára, akik elég fittek a teljesítéshez és azok is szeretnének maradni.


A 24 órás Burgenland Extrém Túra tehát évről évre szeret megújulni és ezáltal a Szervezők is új kihívásokkal találják magukat szemben, ami az ő számukra is igen fontos.

 

24 órás Burgenland Extrém Túra frissítőpont Forrás: www.24stundenburgenland.com
24 órás Burgenland Extrém Túra frissítőpont
Kép forrása: www.24stundenburgenland.com

 

2018-ban: 21 ország, 3500+ induló

2018-ban 21 ország több mint 3500 indulója állt rajthoz, hasonlóan nagy létszámban reménykednek a Szervezők 2019-ben is!


A kerékpáros táv egyenlőre törölve

Biztosan többeteket érdekel a kerékpáros táv is, nos, ez sajnos most kimarad a programból, 2019-ben csak gyalogos teljesítésekre lesz lehetőség. Hogy a 2020-as év mit hoz majd, azt egyenlőre még nem tudni.

 

Fertő tó Futópark

A futóútvonalak kifejezetten így ősszel emlékezetes élményt nyújtanak: a nap már nem tűz olyan erősen, a természet pedig új ruhába öltözik. Különleges időszak ez most abból a szempontból is, hogy számos madárfaj ezekben a pillanatokban érkezik a telelésre a világ minden tájáról.

Csodálatos érzés ebben a megváltozott környezetben akár egy futást vagy egy gyalogos túrát átélni.

Pillants bele a Fertő tó gyalogos- és futó útvonalainak hálózatába, különös tekintettel a "Seele", "R.O.M.", a "Rund & Walk Park" és "Moost" útvonalakra!

 

Fertő tó Futópark Forrás: www.burgenland.info
Fertő tó Futópark
Kép forrása: www.burgenland.info

 

Burgenlandi termálvilág

Ha pedig kitekerted, kitúráztad és kifutottad magad, hagyd magad kényeztetni – ehhez nem is találhatnál jobb helyszínt a burgenlandi termálfürdőknél. A pannon táj ajándékainak: az iszapnak, a krétának, a bornak, valamint a termál- és ásványvíznek köszönhetően a wellness és a gyógyászat párosa Burgenlandban különleges feltöltődést kínál.

A Burgenlandi Termálvilághoz tartozó válogatott szállodák és fürdők különleges felüdülést kínálnak a testnek, a léleknek és a szellemnek egyaránt. Az esztétikus légkörnek, a tágas fürdőrészlegeknek és az exkluzív szaunaoázisoknak köszönhetően gondtalan felüdülésben lehet részünk.

A Frauenkirchenben található St. Martins termálfürdő, a Sonnentherme Lutzmannsburg, az Avita termálfürdő és a Gyógyászati Központ és Resort Bad Tatzmansdorfban, a Reiters családi termálfürdő Stegersbachban és a loipersdorfi termálfürdő mind-mind garanciát jelent a pihentető feltöltődésre.

Fedezd fel Burgenland termál erejét szeményes tapasztalataidon keresztül!

 

St. Martins Therme Lodge Forrás: (c) Rudy-Dellinger Fruehling
St. Martins Therme Lodge
Kép forrása: (c) Rudy-Dellinger Fruehling