Sífelvonóztál már nyáron?

Sífelvonóztál már nyáron?

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2022/07/11
Fürdés vízesésben és vadvízben, panorámatúra gyerekekkel, pihenés a Landhaus Lungauban.

Lungau pazar földrajzi adottságai és az egyik kedvenc szállásunk miatt is első helyen szerepel, ha aktív pihenésre vágyunk. Idén már családostul is meghódítottuk, hiszen telis-tele van gyerekekkel is izgalmas kirándulási lehetőségekkel, vízesésben fürdéssel, panorámában gyönyörködéssel és hát természetesen sífelvonózással, kalandparkokkal is. Mondjuk a gyerekek először furcsán néztek ránk, amikor mondtuk, hogy sífelvonózni megyünk nyáron... :) Ja, és a szálláshoz járó Lungau Carddal egy rakás szolgáltatást lehet teljesen ingyen, vagy jelentős kedvezménnyel igénybe venni.

Sífelvonózni nyáron?

Családi túra a Speiereck tetején

A sárga és a piros kabinos felvonókkal is megközelíthető Speiereck igazi családi túraparadicsom, legelésző állatokkal, hegyi tavakkal, akár babakocsival is járható útvonalakkal és lélegzetelállító panorámával. Természetesen hütték és a nagyobbak számára kihívást jelentő útvonalak is találhatók a hegyen.

Smarty-Land élménypark

Mauterndorfban a lungaukártyával ingyen látogathattuk volna meg a Mauterndorf kastélyt, de a gyerekeknek inkább a sílift aljában lévő kalandpark jött be giga trambulinnal, még több trambulinnal, vízicsúszdával, quadozással és borzasztó kedves személyzettel. Ja és ezért sem kellett fizetni, elég volt felmutatni a Lungau kártyánkat.

Fürdés a vízesésben - Wasserweg Leibnitz

A Wasserweg Leibnitz egy enyhe emelkedésű, végig a patak mentén haladó túraútvonal, több különböző típusú állomással, játszóterekkel, ismeretterjesztő pontokkal. A patakban akár meg is mártózhatnak azok, akiket nem rettent el a hideg élvezet.

Panoráma ülős felvonóval - Katschberg

Mivel a lányok hiányolták a klasszikusabb ülős sífelvonózást, ezért fellibegőztünk Katschbergről az Aineckre a háromszemélyes felvonóval (Lungau kártyával ugye ingyen), és ott olyan panorámát kaptunk, amivel azóta sem tudunk betelni.

Strand a vadvízben: Murinsel

Mivel a nyár nem nyár strandolás nélkül, pancsoltunk a Mura folyóban a Murinsel nevű szabadstrandon. A Lungau Carddal medencés strandokra is mehettünk volna ingyen, de mivel a vadvíz nem áll tőlünk távol, ezért mi inkább ezt választottuk.

Lungau Card - ingyenes és kedvezményes belépők

A Landhaus Lungau szállásfoglaláshoz mindenkinek jár a Lungau Card, amivel a környékbeli sífelvonók, strandok, élményparkok és kiállítások nagy része ingyen, vagy jelentős kedvezménnyel vehetők igénybe. Így akár a szállás és útiköltségen kívül nem is kell egyéb kiadással számolnunk, hogy igazán tartalmas nyaralásban legyen részünk.

Szállásunk Lungauban

Landhaus Lungau