Salzkammergut, Ausztria talán legnagyobb csodája

Salzkammergut, Ausztria talán legnagyobb csodája

Arday Attila
Arday Attila
2020/01/31
Salzkammergut Ausztria felemelő tájai közül is kiemelkedik: csodaszép tavai, hegyvidékei, mesebeli városai nyári és téli sportokhoz hihetetlen hátteret adnak.
Hirdetés

Salzkammergut Ausztria sóvidéke, egyben az Osztrák-Alpok talán legvonzóbb turistacélpontja. Lenyűgöző földrajzi adottságai – tóvidék a magashegységben, ősi sóbányák – a legmagasabb kultúrával találkoznak. Túl azon, hogy Salzkammergut büszkélkedhet Mozart szülővárosával, az építészeti múltjának és fekvésének is köszönhetően festői Salzburggal, itt találjuk Hallstattot, a mesebeli alpesi kisvárosok közül alighanem a legszebbet és a leginkább felkapottat.

Salzkammergut, Ausztria talán legnagyobb csodája-2

Salzkammergut: egy régió ijesztő hegységek között

A neves Salzkammergut Trophyval e vidék a bringásokat is nagyon vonzza. Ha az ember ezért vagy másért az osztrák sóvidéken jár, nézzen szét, és gyűjtsön alaposan a természet és az ember adta élményekből. Több mint hetven tó található Salzkammergutban, ami a Dachstein-hegység, a Holt-hegység és a Pokol-hegység között terül el, de ettől még ne ijedjünk meg tőle.

Best of Salzkammergut

Ami a tavakat illeti, méltán az egyik leghíresebb Salzkammergutban a Hallstatter See, amelyet többek között a környék gleccsereinek olvadéka táplál, több száz méter magas sziklafalakról is alázúdulva. Amilyen szép, olyan hideg, a nyári időszakban is csak jegesmedve lelkületű emberek fürdenek benne.

Az Öt ujj kilátó 400 méteres szakadék fölé nyúlik be, lélegzetelállító látvánnyal szolgálva. Salzkammergut további különleges látnivalói közé tartozik egy jégbarlang Schönbergalmnál, továbbá mamutbarlang és persze sóbánya is.

Best of Salzkammergut néven írtunk saját tapasztalatból egy összefoglalót arról, mik azok, amelyeket egy aktív nyaralás keretében errefelé semmiképp se hagyjál ki, íme.

Salzkammergut, Ausztria talán legnagyobb csodája-1

Salzkammergut Trophy: Európa egyik legjobb mountainbike-versenye

Siklóernyőzési, búvárkodási, rafting, canyoning és kajakozási lehetőségekhez is könnyedén eljuthatsz Salzkammergutban, de ha már említettük a magyarok között is népszerű Salzkammergut Trophyt, ismerd meg jobban Európa egyik legjobb és legprofibban szervezett mountainbike-versenyét. Erről is saját élményekkel tudunk szolgálni a rajtszám átvételétől a záróbuliig, hozzá nem akármilyen képek érzékeltetik, hol is járunk, itt.

Salzkammergut Trophy élmények

 

Sí, túra, sítúra Salzkammergutban

Ausztria e történelmi tájegységén három tartomány osztozik: Salzburgnak, Státejországnak is jutott belőle, de a legnagyobb része Felső-Ausztriáé. Az osztrák hagyományokhoz méltó túra- és síterep, de sífutóösvényt és hótalpas túrát is örömmel ajánlhatunk errefelé. Salzkammergut egyik legszebb hótalpas túrája a hazánkhoz viszonylag közel fekvő stájerországi Altausseehez kötődik, a leírását és a térképét itt találod.

Hótalpas túra Salzkammergutban

Hirdetés