Pillekönnyű Marmot esőkabát minden extrával Hír

Pillekönnyű Marmot esőkabát minden extrával Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/05/23
Lehelletvékony Marmot Super Mica extrém körülményekre!
Hirdetés

Ez már nem is anyag...

Tapasztalt túravezető barátunk szájából hangzott a fenti mondat, mikor elsőre kezébe vette a Marmot esőkabátját.

Elég nagy kihívással álltunk szembe, mikor megkaptuk a Mountextől a Marmot Super Micá ját, hiszen esőkabátot igazából esőben érdemes tesztelni, de hát itthon hónapok óta szárazság van (most bezzeg, hogy kész a teszt, mintha dézsából öntenék). Eszünkbe jutott a zuhany teszt, de az mégsem tűnt túl profinak, így újabb megoldáson törtük fejünket. Szerencsére házon belül megoldódott, gyakori külső munkáink ezúttal Szlovéniába hívtak minket , ráadásul Paraferee hegyiróka barátunk vezetésével.

 

Mielőtt az útlevél (személyi) mellé behajtogattuk volna (konkrétan) kicsit utánanéztünk a „specifikációnak”.

Hangzatos felsorolásoknak itt sincs se szeri se száma. Marmot Membrain, Pitzips, Angel-wing movement... , de mire is jók ezek, amikor 500 Ft-ért kapunk egy jó kínai műanyag leplet , és máris vízállók vagyunk!

 

Marmot Super Mica

 

Helyből kezdhetjük így azzal, kinek is ajánlott e ruhadarab? Anélkül, hogy mi megmondanánk, ára máris leszűkíti a potenciális vevőkört a tényleg sokat túrázókra, túravezetőkre, vagy gyakori megázókra.

Gyakori megázók azt is tudják, hogy az esővédelem mellett a súly és méret sem banális kérdés. Nem mindegy ugyanis, hogy az uzsonnád mellett elfér-e összehajtva az esődzseki, vagy külön hátizsák kell hozzá?

Marmot Super Mica

A Mica anyaga olyan vékony , hogy a már említett megjegyzést varázsolta ki a vezetőnkből. Ennek megfelelően kis helyen is elfér, és súlya... talán nincs is. Létezik ennél kisebb súlyú, és kisebbé összehajtható (farzsebben elférő) esőkabát is, de azokon a darabokon mindent ennek vetnek alá, így még zseb sincs sokszor rajtuk, nemhogy ennyi minden!

 

Jó esőkabátoknál, alap a szellőzés is.  A Super Mica ebben is szuper, hiszen a Marmot saját márkás Membrai n anyagát direkt erre tervezték. A számokkal nem untatunk, de igen vízálló és szellőző anyagról van szó. A tervezők erre egy jó nagy lapáttal rápakoltak, hiszen mindkét hónaljban gigantikus szellőzőnyílások vannak. 

 

Marmot Super Mica

 

Tervezőink hál’ istennek elvesztek a részletekben, és a gigantikus lyukat fedő (és az összes) nyílást hegesztett zipzárakkal takarták.

A kabáton 2 mellzseb található , ami elérhetővé teszi a tartalmat a hátizsák cipelésekor is. 

A kapucnijába külön merevítő van telepítve , így ha viharban magadra szabod, akkor sem lóg a szemed elé. Nagyon ne legyintsük e tulajdonság hallatán, mert én pl. gyakorta nem látok esőben bringázás közben , mert szemembe lóg a kapucni sildje. Használaton kívül a kapucnit gallérrá lehet alakítani.

 

Marmot Super Mica

 

További okosságok: kopásgátló betétek a vállon és a derékon (azt hittem én balga, hogy csúszásgátlók is, de arra nem jó..., így a futártáska továbbra is lecsúszik, de a hátizsák nem fogja kikoptatni a drága kelmét), "grammcsökkentett" három részes  tépőzáras mandzsetta, alul összehúzható szegély...

 

Marmot Super Mica

 

 

Gyakorlati teszt

Mivel esőisten Szlovéniában se járt, ezért fel kellett találni magunkat! Az eredmény a képeken. 

 

Marmot Super Mica

Marmot Super Mica

Fotó: Paraferee

 

Konklúzió

A Marmot Super Mica egy olyan esőkabát, ami egyszerre tudja mindazt, amit általában az esőkabátok jó ha külön-külön tudnak. Picire összehajtható, könnyű és vízálló, de mindemellett hegesztett zsebei, szellőzőnyílásai, sildes, három ponton méretre szabható kapucnija, fényvisszaverői ésatöbbijei is vannak. Ára alapján azonban nem az alkalmi elázóknak ajánlott.

 

A tesztalanyt köszönjük a Mountex-nek! Katt ide , ahol több színben is válogathatsz a Micák közül! Bővebb infó, ár, holkapható ésatöbbi:  Klikk ide
Hirdetés