Menü

2012.05.23.     Hozzászólás 3

Pillekönnyű Marmot esőkabát minden extrával

Lehelletvékony Marmot Super Mica extrém körülményekre!


Ez már nem is anyag...

Tapasztalt túravezető barátunk szájából hangzott a fenti mondat, mikor elsőre kezébe vette a Marmot esőkabátját.

Elég nagy kihívással álltunk szembe, mikor megkaptuk a Mountextől a Marmot Super Micáját, hiszen esőkabátot igazából esőben érdemes tesztelni, de hát itthon hónapok óta szárazság van (most bezzeg, hogy kész a teszt, mintha dézsából öntenék). Eszünkbe jutott a zuhany teszt, de az mégsem tűnt túl profinak, így újabb megoldáson törtük fejünket. Szerencsére házon belül megoldódott, gyakori külső munkáink ezúttal Szlovéniába hívtak minket, ráadásul Paraferee hegyiróka barátunk vezetésével.

 

Mielőtt az útlevél (személyi) mellé behajtogattuk volna (konkrétan) kicsit utánanéztünk a „specifikációnak”.

Hangzatos felsorolásoknak itt sincs se szeri se száma. Marmot Membrain, Pitzips, Angel-wing movement..., de mire is jók ezek, amikor 500 Ft-ért kapunk egy jó kínai műanyag leplet, és máris vízállók vagyunk!

 

Marmot Super Mica

 

Helyből kezdhetjük így azzal, kinek is ajánlott e ruhadarab? Anélkül, hogy mi megmondanánk, ára máris leszűkíti a potenciális vevőkört a tényleg sokat túrázókra, túravezetőkre, vagy gyakori megázókra.

Gyakori megázók azt is tudják, hogy az esővédelem mellett a súly és méret sem banális kérdés. Nem mindegy ugyanis, hogy az uzsonnád mellett elfér-e összehajtva az esődzseki, vagy külön hátizsák kell hozzá?

Marmot Super Mica

A Mica anyaga olyan vékony, hogy a már említett megjegyzést varázsolta ki a vezetőnkből. Ennek megfelelően kis helyen is elfér, és súlya... talán nincs is. Létezik ennél kisebb súlyú, és kisebbé összehajtható (farzsebben elférő) esőkabát is, de azokon a darabokon mindent ennek vetnek alá, így még zseb sincs sokszor rajtuk, nemhogy ennyi minden!

 

Jó esőkabátoknál, alap a szellőzés is. A Super Mica ebben is szuper, hiszen a Marmot saját márkás Membrain anyagát direkt erre tervezték. A számokkal nem untatunk, de igen vízálló és szellőző anyagról van szó. A tervezők erre egy jó nagy lapáttal rápakoltak, hiszen mindkét hónaljban gigantikus szellőzőnyílások vannak. 

 

Marmot Super Mica

 

Tervezőink hál’ istennek elvesztek a részletekben, és a gigantikus lyukat fedő (és az összes) nyílást hegesztett zipzárakkal takarták.

A kabáton 2 mellzseb található, ami elérhetővé teszi a tartalmat a hátizsák cipelésekor is. 

A kapucnijába külön merevítő van telepítve, így ha viharban magadra szabod, akkor sem lóg a szemed elé. Nagyon ne legyintsük e tulajdonság hallatán, mert én pl. gyakorta nem látok esőben bringázás közben, mert szemembe lóg a kapucni sildje. Használaton kívül a kapucnit gallérrá lehet alakítani.

 

Marmot Super Mica

 

További okosságok: kopásgátló betétek a vállon és a derékon (azt hittem én balga, hogy csúszásgátlók is, de arra nem jó..., így a futártáska továbbra is lecsúszik, de a hátizsák nem fogja kikoptatni a drága kelmét), "grammcsökkentett" három részes tépőzáras mandzsetta, alul összehúzható szegély...

 

Marmot Super Mica

 

 

Gyakorlati teszt

Mivel esőisten Szlovéniában se járt, ezért fel kellett találni magunkat! Az eredmény a képeken. 

 

Marmot Super Mica

Marmot Super Mica

Fotó: Paraferee

 

Konklúzió

A Marmot Super Mica egy olyan esőkabát, ami egyszerre tudja mindazt, amit általában az esőkabátok jó ha külön-külön tudnak. Picire összehajtható, könnyű és vízálló, de mindemellett hegesztett zsebei, szellőzőnyílásai, sildes, három ponton méretre szabható kapucnija, fényvisszaverői ésatöbbijei is vannak. Ára alapján azonban nem az alkalmi elázóknak ajánlott.

 

A tesztalanyt köszönjük a Mountex-nek!
Katt ide, ahol több színben is válogathatsz a Micák közül!
Bővebb infó, ár, holkapható ésatöbbi: 
Klikk ide

Olvass többet a témáról: teszt, Marmot