Marmot Tempo Hoodie teszt Hír

KisDzsoni - Mozgásvilág.hu
2012/05/02
Igazi profit kaptunk a softshell hoodie személyében
Hirdetés

Nagy választék softshellekben, melyek leginkább árban különböznek első ránézésre. Hazai boltokban tizenezrektől egészen ötven, hatvan ezrekig is költhetünk.  Ha jobban megnézzük, akkor egy sor apró vagy nagyobb különbséget vehetünk észre Van-e bélése? Hány zsebe van? Hol vannak a zsebek? Vízálló? Vízlepergető? Szélálló? Kapucnija van? 

Tapasztalatom szerin t az itthon kapható softshellek nagy többsége valamennyire bélelt. Ezeket általában hidegebb átmeneti időszakban ajánlott viselni. Jómagam egy ilyenben vészelem át az egész telet, -15 fokot is, persze a bringám nyergében. A softshell-ek ilyen körülményekre kiválóak is, hiszen általában szélállóak, jól szellőznek, és utcai viseletre is megfelelő dizájnnal rendelkeznek. 

A Marmot Tempo és Tempo Hoodie első érintésre máris kicsit kitűnik ebből a közegből, anyaga lehelet vékony M3 -ból készült. (M széria a Marmot saját fejlesztésű anyaga, az M3 a széria legjobban szellőző változata) Így, aztán sokkal inkább enyhe időszakra ajánlott. Én azt mondanám, hogy 10 fok alatt már kevésbé praktikus a viselete.



Annál inkább tökéletes ellenben tavasztól-őszig. 

A soft shellek eredeti céljuk szerint sportolásra való, jól szellőző, elasztikus felsők. Szabásuk is ehhez lett igazítva, amiből első próbára azt vesszük észre, hogy az ujjuk szabása hosszú. Elsősorban azért, hogy sportolás közben se csússzon fel az alkarunkig. Ez főleg szikla-, hegymászáskor, vagy akár síeléskor lehet fontos. Ez első ránézésre furcsa, és zavaró lehet főleg utcai használatkor. A mi dzsekinken erre is van megoldás tépőzáras állítható mandzsetta képében, ami persze nem az utcai viselet miatt tettek rá. 

 

Állítható mandzsetta

 

A Marmot Tempo Hoodie-t semmiképpen se hagyd otthon, ha:

• szeretsz túrázni, hegyet mászni, sportolni, változó időjárásban

• nyáron is, ha olyan helyre mész ahol gyorsan változnak a körülmények

• tavasszal-ősszel korán kelsz, későn is kinn vagy

 

Kedvenc részleteim:

• hangzatos Angel-Wing Movement technológia. Ez magyarul annyit tesz, hogy a kabát ujja annyira rugalmas, hogy egyáltalán nem zavar a mozgásban. Pl. szikla-, vagy jégmászáskor, ha egy fogásért nyújtózkodsz. Mindennapokban nagyszerű előnye, hogy nem csúszik fel az alkarunkig a kabát ujja, ha kinyújtjuk a kezünket. Hogy mennyire érzed magad tőle angyalnak, mindenki döntse el maga…

• 2 mell-zseb. A mellkason elhelyezkedő nagyobb zsebek akkor is elérhetők, ha be van csatolva a hátizsákunk alsó hevedere. A sportszeletet sem kell kiműteni! A legszebb: nyitott állapotban szellőzőként is funkcionálnak

 

Nagy zsebek és fülhallgató zsinór kimenet

 

• Mostanság elengedhetetlen: fejhallgató kimenet az egyik zsebből

• Zipzáros belső zseb: Sajnos ez nem alap minden softshellnél. 

• állítható kapucni: hátsó-, és alsó behúzókáival teljesen fejedre idomul. Nem lóg a szemedbe, nem esik be eső, nem fúj be szél. 

 

Víz-, szélállóság:

A Marmot Tempo kabátok vízlepergetők. Gyorstesztünk alkalmával (csapalátétel, könnyű esőben bringázás) kiállták a próbát, víz nem jutott be. DE nem vízállók, az ellen nem véd, ahogy Szalacsi mondaná. Kitartó esőben kell az esőkabát. Síeléshez tökéletesen elég lehet.

 

Állítható kapucni

 

A végén a legfontosabb:

Zöld színben is kapható!

 

Marmot Tempo Hoodie a Mountextől érkezett! Köszönjük

Marmot softshell választék itt!
Hirdetés